Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

25+ graden: ijskoud water drinken of thee?

Met dit warme weer is het goed om veel te drinken. Misschien doe je dan wat extra ijsklontjes in je water, maar waarom wordt er dan weleens gezegd dat het beter is om thee te drinken bij warm weer? Thermostaat Het zou beter voor je lichaam zijn om hete thee te drinken, omdat de hitte voor een tij...

25+ graden: ijskoud water drinken of thee?

Met dit warme weer is het goed om veel te drinken. Misschien doe je dan wat extra ijsklontjes in je water, maar waarom wordt er dan weleens gezegd dat het beter is om thee te drinken bij warm weer?

Thermostaat

Het zou beter voor je lichaam zijn om hete thee te drinken, omdat de hitte voor een tijdelijke verhoging van je lichaamstemperatuur zou zorgen. Vervolgens reageert je lichaam daarop door de ‘thermostaat’ lager te zetten, waardoor je dus afkoelt.

Dit werkt natuurlijk ook andersom: door ijskoud water te drinken, koelt je lichaam voor een korte tijd af, maar zal de temperatuur uiteindelijk stijgen waardoor je het extra warm krijgt.

Maar...

In theorie klopt dit verhaal, maar feitelijk zou je echt overmatig veel ijswater of thee moeten drinken om ervoor te zorgen dat je (lichaams)thermostaat je temperatuur laat dalen of stijgen.

Bij een enkel glas water met ijsblokjes of een enkel glas thee is er bijna geen effect.

De temperatuur van je drankje maakt dus niet uit, zolang je maar voldoende drinkt! Fijne zonnige dag!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in