Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

10 tekenen dat je kind bovengemiddeld intelligent is

Natuurlijk is jouw kind het knapste, grappigste en bovenal slimste dat er bestaat. Om 100 procent zeker te zijn dat jouw kind echt de intelligentste is, moet je vaak wachten totdat hij/zij ouder is. Niet getreurd: volgens de National Associaton for Gifted Children zijn er 10 tekenen die aangeven ...

10 tekenen dat je kind bovengemiddeld intelligent is
Intelligent

1 – Ze hebben een uitstekend geheugen. Zo onthouden zij dingen waar andere kinderen weinig aandacht aan besteden. Zo weten ze bijvoorbeeld te vertellen hoe vaak zij deze week al ongezond hebben gegeten... oeps.

2 – Ze hebben een grote woordenschat. Als ze 15 maanden oud zijn kunnen zij zich in woorden uitdrukken. Ook zijn de knappe koppen vaak vroege lezers. In de kleuterklas kunnen zij al paar woorden of eenvoudige boekjes lezen.

3 – Ze stellen niet alleen veel vragen, maar ook diepgaande tot filosofische vragen. Bijvoorbeeld: waarom wordt het ’s avonds donker?

4 – Ze hebben een brede interesse. Muziek, lego, poppenhuis: niets is te gek.

5 – Of ze hebben een sterke focus op een gebied en willen daar alles over weten. Zo heeft jouw kleine bijvoorbeeld elk boek over dinosaurussen in de bibliotheek al gezien. Een lange concentratieboog is daarom ook een teken dat je een intelligent kind hebt.

6 – Ze hebben een levendige fantasie. Jouw kind kan makkelijk alleen zijn, want met zijn denkbeeldige verhalen verveelt hij/zij zich nooit.

7 – Ze zijn idealistisch, en hebben op jonge leeftijd al een groot gevoel van rechtvaardigheid.

8 – Ze hebben doorzettingsvermogen. Het maakt niet uit hoe lang het lego-project duurt: het vliegveld komt af.

9 – Ze zijn alert en zitten vol met goede energie. Dit betekent niet hyperactief, maar de kinderen zijn juist erg nieuwsgierig en vinden nieuwe onderwerpen erg interessant.

10 – Ze hebben humor! Als jouw kleine grappen en woordspelingen vertelt, is er een grote kans dat hij/zij intelligent is.

Bron: PureWow

Bewaren

Bewaren

Bewaren