Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Liesbeth List trekt zich terug uit het openbare leven

In overleg met haar arts en haar dochter Elisah heeft Liesbeth List (75) besloten niet meer op de bühne te staan, geen interviews meer te geven en niet meer aan publieke bijeenkomsten deel te nemen. List stopt met optreden en trekt zich terug uit het openbare leven. De zangeres en actrice deelt h...

Liesbeth List trekt zich terug uit het openbare leven

In overleg met haar arts en haar dochter Elisah heeft Liesbeth List (75) besloten niet meer op de bühne te staan, geen interviews meer te geven en niet meer aan publieke bijeenkomsten deel te nemen.

List stopt met optreden en trekt zich terug uit het openbare leven. De zangeres en actrice deelt haar besluit mee in interviews met de Volkskrant en de Telegraaf. Het besluit heeft een medische achtergrond: Liesbeth List lijdt aan een vorm van dementie. 

Geen interviews meer

In het najaar staan nog twee grote gebeurtenissen rond List gepland, maar ze zal daar alleen op de achtergrond figureren. Op 2 oktober gaat Liesbeth List,de musical in première en aan het eind van die maand komt haar biografie De dochter van de vuurtorenwachter uit. Uiteraard krijgt ze daarom veel verzoeken voor interviews en reportages, maar die gaan niet door. Dochter Elisah zegt dat alles inmiddels wel is gevraagd en gezegd.

'Had ik niet meer aan moeten beginnen'

Liesbeth List stond vorig jaar nog met Annemarie Oster in de theaters met de voorstelling Tandem, waarin ze een aantal nummers zong. Later zei ze daarover dat ze niet meer aan dat programma had moeten beginnen, "en dat het een raadsel was dat er überhaupt nog mensen op afkwamen".

Samen met Ramses

Jarenlang vormde Liesbeth List een duo met Ramses Shaffy. In maart van dit jaar trad ze voor het laatst op, toen ze zong voor de Boekenweek-auteurs Herman Koch en Connie Palmen in het kader van de Boekenweek Non, je ne regrette rien (Ik heb nergens spijt van) van de Franse zangeres Edith Piaf.