Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lekker knus: Qatar Airways komt met tweepersoonsbedden in businessclass

Vliegen in het businessclass-gedeelte van een vliegtuig zal haast niemand zien als een straf. Toch is voor koppels nét iets minder gezellig dan in economy, aangezien je er zóveel ruimte hebt dat je bijna je stem moet verheffen om je lief te kunnen roepen en de stoel in ligstand slechts voor één p...

Lekker knus: Qatar Airways komt met tweepersoonsbedden in businessclass

Vliegen in het businessclass-gedeelte van een vliegtuig zal haast niemand zien als een straf. Toch is voor koppels nét iets minder gezellig dan in economy, aangezien je er zóveel ruimte hebt dat je bijna je stem moet verheffen om je lief te kunnen roepen en de stoel in ligstand slechts voor één persoon een comfortabele slaapplaats biedt. Gelukkig heeft Qatar Airways daar iets op bedacht.

Lees ook: Vakantieplannen? Zó ga je hoe dan ook besparen op vliegtickets

Lekker romantisch

De luchtvaartmaatschappij heeft als eerste ter wereld tweepersoonsbedden ontworpen voor in de businessclass-ruimte. In de zogenoemde Q-suites zitten twee passagiers naast elkaar op stoelen die neergeklapt een volwaardig tweepersoonsbed vormen. Met scheidingswandjes creëer je zelfs je eigen privé-slaapkamertje.

Met het hele gezin

Gaan er kids, vrienden of collega’s mee op reis? Dan kan de Q-suite gemakkelijk ‘verbouwd’ worden tot gezellig, privé-zitje met vier stoelen, met panelen afgesloten van de rest van het vliegtuig. Deze panelen en de verplaatsbare tv-schermen geven reizigers de mogelijkheid de suite zo in te richten dat je kunt dineren, socializen, of bijvoorbeeld werken. 

Tadaaa

Het zou designers twee jaar hebben gekost om de perfecte, te transformeren Q-suite - met daarin leren stoelen - te ontwikkelen. Het ontwerp voor de nóg luxere businessclass-plekken is deze week voor het eerst vertoond op een reisbeurs in Berlijn. 

Prijzig reisje

Wanneer de eerste Q-suites in de vliegtuigen van Qatar Airways geïntegreerd zullen worden, is nog niet bekend. Wel weten we al wat een retour-vlucht in de nieuwe luxe stoelen moet gaan kosten. Het zal je niet verbazen… da’s heel wat. Een vlucht heen en weer van bijvoorbeeld Londen naar Doha, de hoofdstad van Qatar, zal zo’n € 4300,- gaan kosten. Hmmm… misschien dat voor dat geld die paar uur toch maar in een eigen stoel vertoeven.