Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lekker boek: thuis sushi maken (met de man van Yvette van Boven!)

Het hoeft écht niet moeilijk te zijn, belooft Oof! Oof Verschuren kent vele gestalten. Hij is fotograaf en schiet regelmatig de mooiste beelden voor Nouveau. Hij is sushi-liefhebber en hobby-kok. En hij is ook de man van Neerlands favoriete kookboekenschrijfster Yvette van Boven.  Nu heeft hij ee...

Lekker boek: thuis sushi maken (met de man van Yvette van Boven!)

Het hoeft écht niet moeilijk te zijn, belooft Oof!

Oof Verschuren kent vele gestalten. Hij is fotograaf en schiet regelmatig de mooiste beelden voor Nouveau. Hij is sushi-liefhebber en hobby-kok. En hij is ook de man van Neerlands favoriete kookboekenschrijfster Yvette van Boven. 

Nu heeft hij een eigen boek, Homakase. Over thuis de lekkerste sushi maken, ook als je jezelf geen topchef zou noemen. Wij voelden Oof aan de tand.

In je boek Homakase omschrijf je jouw eerste kennismaking met sushi, als stagiair in de jaren negentig. Wanneer sloeg de vlam écht in de pan voor je?

“Niet zo heel lang na de eerste kennismaking, de eerste keer dat ik bij Akitsu aan de Rozengracht ging eten. Toen was ik helemaal verkocht. Ik ben het toen niet direct zelf gaan maken, dat is heel zachtjesaan gebeurd toen ik bij Yvette kwam en koken een grotere rol in mijn leven ging spelen.”

Wat weerhoudt mensen er denk je van om zelf thuis sushi te maken?

“Mensen denken dat het veel tijd en moeite kost om te maken. Dat is echt niet zo, niet in alle gevallen dan. Vergelijk het met zelf ravioli maken: het kost je misschien twee uurtjes, een beetje aandacht en concentratie. Maar daarvoor krijg je wel iets véél lekkerders dan als je het kant en klaar koopt.”

Waarom moeten we het volgens jou toch gaan proberen?

“Omdat het ontzettend leuk is om te doen. Ik word er zelf rustig en heel blij van. Een vis schoonmaken, groente snijden, rijst koken en dan rolletjes maken. Zo eenvoudig kan het al zijn hè. Daarbij is sushi in mijn ogen ontzettend sexy eten waarbij de presentatie ook heel belangrijk is. Dat maakt het extra leuk.”

Wat is je grootste tip voor mensen die het zelf willen proberen?

“Ga op zoek naar een goede visboer. Eentje die je vertrouwt, waar het altijd druk is en waar je vragen mag stellen. Een goede visboer is trots op zijn vis. Ik zou een visje van de supermarkt afraden, al is daar ook goede, bevroren vis te krijgen. Maar voor sushi en rauw geldt toch: hoe verser, hoe beter.”

Je bent getrouwd met misschien wel de bekendste kookboekenschrijfster van Nederland. Intimiderend, om dan zelf een kookboek te gaan maken?

“Nee. Oké, een beetje. De verwachtingen zijn daardoor heel hoog, en terecht want Yvette maakt fantastische kookboeken. Maar daar werk ik ook aan mee, het is een groot deel van ons leven. Ze heeft me enorm geholpen, ik ben geen auteur, geen kok en geen visser, maar ik heb twee jaar hard gewerkt aan Homakase. Ik ben er ontzettend trots op. Dat je dat dan mét je vrouw hebt gemaakt, maakt het alleen maar extra bijzonder.”

Nieuwsgierig naar Homakase? In de nieuwe Nouveau (met Rifka Lodeizen op de cover) vind je alvast een paar fijne recepten om mee te proefdraaien! Je bestelt 'm hier.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in