Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lekker bij de brunch: verse Amerikaanse biscuits!

Voor als je eens iets anders wilt dan Franse of Deense 'pastries': een makkelijk recept dat lekker is bij de brunch: verse Amerikaanse biscuits!

Fresh Buttermilk Biscuits

Je ziet ze in Amerikaanse films en series zowel bij het ontbijt op tafel komen als bij het diner in een mandje op tafel staan, maar wat zijn die biscuits nu precies?

Bij de naam denk je misschien aan koekjes, maar ze zijn eerder te vergelijken met Britse scones, een soort  luchtige kruimelige broodjes die mateloos populair zijn in de zuidelijke staten van Amerika. Je eet ze met zowel hartig (roerei, jus, bacon, ragout, stoofpot) als zoet beleg en ze zijn het lekkerste als ze nog een beetje warm zijn.

Zo maak je ze

Voor 12 biscuits men je 120 g koude boter met 325 g zelfrijzend bakmeel, een snufje zout en 250 ml karnemelk. Hoe fijner de boter is, hoe makkelijker je het deeg maakt: snij het stuk in kleine blokjes of maak het klein in de keukenmachine. Het deeg moet wat kruimelig worden en daarna tot een deegbal gekneed kunnen worden.

Heb je eenmaal een deegbal, strooi dan wat meel op je werkblad en rol 'n uit tot een plak van zo'n 2 cm. Opvouwen en weer uitrollen, dit zeker vijf keer herhalen. Als je dunne biscuits wilt, rol je het deeg uit tot het 1 cm dik is, wil je hoge biscuits, dan ga je eerder voor 2 cm.

Steek er met een glas of vorm 12 rondjes uit en leg die op bakpapier op een bakplaat, bak ze in 12-15 minuten goudbruin. Beetje laten afkoelen, met een likje boter serveren – je likt je vingers erbij af.    

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Lifestyle
  • Getty Images/iStockphoto