Kunst kopen doe je zo

Kunst kopen doe je zo

Ben je dit voorjaar toe aan een nieuw kunstwerk in huis? Dan kun je je dit weekend volop laten inspireren tijdens de Popinnart-expositie in Loods 6 op het Amsterdamse KNSM-eiland.

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april organiseert kunstcollectief Popinnart er de expositie ‘Great Artists Steal’ met ruim 40 kunstenaars op zo’n 880 vierkante meter. Een heerlijke plek om je een middag onder te dompelen in de ruime keuze aan schilderijen, collages, tekeningen, ruimtelijk werk en fotografie van hedendaagse kunstprofessionals.

Volgens oprichtster Katelijn Bergman maakt Popinnart kunst toegankelijk. “Op onze site bieden we altijd kunst online aan en met dit soort verkoopexposities geven we mensen ook de kans het werk in het echt te zien. Een groot voordeel bij ons is dat je niet zoals bij de meeste galerieën slechts werk van een of twee kunstenaars ziet. Hier heb je keuze uit 42 verschillende kunststijlen. De prijzen variëren van € 5 tot € 5000, dus ook als je geen fortuin uit wilt geven, kun je iets kopen.

Picasso zei het al: “Good artists copy, great artists steal”. De ware kunstenaar kopieert niet, maar pakt iets, en maakt er iets eigens van. Dat hebben de kunstenaars van Popinnart ook gedaan en daarom kozen ze als thema 'Great Artists Steal' voor hun diverse aanbod met veel multiples (werk in oplage) van originele werken.

Feestelijke opening vr 12 april van 17.00-20.00 uur, open za 13 & zo 14 april van 11.00-18.00 uur, gratis toegang, Loods 6, KNSM-Laan 143, Amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in