Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kun je niet goed slapen? Eet dan deze snacks voor een goede nachtrust

Lukt het niet om goed in slaap te komen? Drink dan geen 'slaapmutsje', maar probeer eens één van deze onderstaande snacks. Als het goed is slaap je dan als een roos. Sweet dreams! 1. Blokje kaasJe zou het misschien niet zeggen, maar kaas schijnt (slaap)wonderen te verrichten. De reden: deze echte...

Kun je niet goed slapen? Eet dan deze snacks voor een goede nachtrust

Lukt het niet om goed in slaap te komen? Drink dan geen 'slaapmutsje', maar probeer eens één van deze onderstaande snacks.

Als het goed is slaap je dan als een roos. Sweet dreams!

1. Blokje kaas

Je zou het misschien niet zeggen, maar kaas schijnt (slaap)wonderen te verrichten. De reden: deze echte Hollandse snack bevat calcium. En dit mineraal helpt het lichaam bij de opname van tryptofaan. Tryptofaan is weer belangrijk voor de aanmaak van de stof serotine, die weer zorgt voor de aanmaak van het hormoon melatonine, een stof die helpt bij je natuurlijke dag- en nachtritme.

2. Noten

Ook in verschillende noten zit tryptofaan: neem daarom eens een handje pistachenoten of walnoten.

3. Banaan

Ja, ook in de banaan zitten stofjes die bevorderlijk kunnen zijn voor de nachtrust. Bananen bevatten magnesium en kalium. Deze twee stoffen helpen bij de ontspanning van spieren en helpen onrustige gevoelens te verminderen.