Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kom je moeilijk in slaap? Probeer dan eens deze (ietwat malle) tip

Het is een heel bekend probleem, moeilijk in slaap komen. Zeker met deze temperaturen.  Je hebt alles geprobeerd: warme melk, kruidenthee, lauw douchen en mediteren. Maar niets lijkt te werken. Dan is er nog één ding wat je vast nog nooit gedaan hebt. Toegegeven, het ziet er allemaal wat raar uit...

Kom je moeilijk in slaap? Probeer dan eens deze (ietwat malle) tip

Het is een heel bekend probleem, moeilijk in slaap komen. Zeker met deze temperaturen.  Je hebt alles geprobeerd: warme melk, kruidenthee, lauw douchen en mediteren. Maar niets lijkt te werken. Dan is er nog één ding wat je vast nog nooit gedaan hebt.

Toegegeven, het ziet er allemaal wat raar uit als je het doet. Maar het schijnt echt te werken.

Zonnebril

Wat moet je doen? Zet een aantal uren, voordat je gaat slapen, een zonnebril op. Dat ontdekte de Canadese slaapwetenschapper Glenn Landry.

"Elke avond om acht uur, of in ieder geval twee uur voordat ik ga slapen, zet ik mijn zonnebril op. Niet omdat ik verblind word door mijn eigen succes, maar omdat ik mijn ogen wil laten geloven dat het 's avonds laat is", zo vertelt de wetenschapper aan CBC.

Schermen

Landry vertelt dat elektrische apparaten als smartphones en laptops ervoor zorgen dat onze hersenen constant denken dat het dag is, en dat ze dus actief moeten blijven. In slaap vallen is daardoor lastig.

Oplossing

Ook mensen die gedurende de dag veel binnen zitten en weinig zonlicht zien, krijgen sneller last van slaapproblemen. Een zonnebril dragen zou voor hen ook een oplossing kunnen zijn!

Bron: CBC Beeld: iStockElke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in