Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kleedster onthult geheimen Queen Elizabeth

Angela Kelly, kleedster en vriendin van koningin Elizabeth schreef met goedkeuring van the Queen herself het boek The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe. En onthult in een preview alvast een paar grappige geheimen van Her Royal Highness. De eerste delen van het nieuwe...

Kleedster onthult geheimen Queen Elizabeth

Angela Kelly, kleedster en vriendin van koningin Elizabeth schreef met goedkeuring van the Queen herselfhet boek The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe. En onthult in een preview alvast een paar grappige geheimen van Her Royal Highness.

De eerste delen van het nieuwe boek (waarvan de Engelstalige versie morgen in de winkels ligt) zijn gedeeld met het magazine HELLO!, en laten zien hoe close Angela precies is met de koningin. Ook geven ze een goed inkijkje in haar persoonlijkheid.

Het maakt ons al met al heel nieuwsgierig naar het boek. Alvast vier leuke ontboezemingen op een rij.

 1. Ze is dól op Michelle ObamaEr was veel te doen om Michelle's 'losse' gedrag toen zij en Barack in 2009 op bezoek gingen bij de Queen. Ze zat bijvoorbeeld gewoon áán Elizabeth. Maar de koningin heeft, net als de rest van de wereld, een zwak voor Michelle. "Ze hielden zich inderdaad niet aan het protocol, maar dat is hoe de queen is met vrouwen die ze respecteert en bewondert."
 2. Haar schoenen worden voor haar ingelopen

  Wie denkt dat koningin Elizabeth haar eigen schoenen inloopt, heeft het mis. Dat viel in het takenpakket van schrijfster Angela. "Het is al langer bekend dat iemand anders zorgt dat de schoenen van de koningin worden ingelopen zodat zij direct comfortable op pad kan. Ik kan bevestigen dat het waar is, en dat ik degene ben die dat voor haar doet. We hebben dezelfde schoenmaat, en de koningin heeft daar zelf echt geen tijd voor."  
 3. Ze wilde graag een sprekende rol naast James Bond
  Het was koningin Elizabeths eigen idee om een praatje te maken met James Bond in de opening van de Olympische Spelen van 2012 in Londen. "Ze vond het een ontzettend leuk idee om mee te doen, maar stond erop dat ze ook echt iets zou zeggen in het filmpje. Het werd: 'Good evening, Mr. Bond'."

  [[{"fid":"25304","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"6":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"attributes":{"class":"media-element file-full-body","data-delta":"6"}}]]
 4. Ze hielp met de doopjurk van haar achterkleinkinderen

  Het doopkleedje waarin de kinderen van prins William en prins Harry gedoopt werden, is een replica van de Honiton Christening gown waarin de queen zelf werd gedoopt. Alleen moest dat nieuwe jurkje natuurlijk wél een antieke look krijgen. Angela regelde het. "Om het een authentieke look te geven, kleurden we hem in thee. Gewoon, in de keuken, in koud water met een theezakje, tot de kleur perfect was. De koningin was erg nieuwsgierig naar onze voortgang en was betrokken bij het proces."

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in