Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kims eerste weegmoment: 'Laat ik alsjeblieft zijn afgevallen'

De eerste week lijnen zit erop voor Nouveau's Kim. En dat betekent: terug naar de afvalgoeroes van NewFysic om te worden gewogen. "Maar wat als ze daar straks zeggen: 'Dit hebben we nog nooit meegemaakt, je bent áángekomen!'" Want dat angstvisioen heeft Kim sinds ze tijdens een werklunch dat spin...

Kims eerste weegmoment: 'Laat ik alsjeblieft zijn afgevallen'

De eerste week lijnen zit erop voor Nouveau's Kim. En dat betekent: terug naar de afvalgoeroes van NewFysic om te worden gewogen. "Maar wat als ze daar straks zeggen: 'Dit hebben we nog nooit meegemaakt, je bent áángekomen!'"

Want dat angstvisioen heeft Kim sinds ze tijdens een werklunch dat spinazietaartje met bladerdeeg (bladerdeeg = 558 calorieën per 100 gram... need we say more?) niet kon laten staan. En dat in week 1. Dat belooft wat.

Appeltje eitje (niet helemaal)

En ik ging zo goed van start, met De Beruchte Appeldag. Dat is de eerste NewFysic-dag, waarbij je tot 16.00 uur alleen maar appels mag eten. Granny Smiths bij voorkeur, want 'licht zurig', maar die hadden ze niet in de kleine supermarkt waar ik ging shoppen na mijn NewFysic-intake (zie mijn eerste vlog hieronder), dus het werd een ander model. Dat overigens ook je neus uit komt hoor, zo rond een uur of elf.

Bekijk ook: 'Ik zeg het gewoon hardop: ik ga dit jaar 10 kilo afvallen!'

Hupsend in het golfslagbad

Afijn, aan de appels dus, óók in het zwembad. Want de kinderen waren vrij, manlief aan het werk, en daar zit je dan: na tien keer van de glijbaan (wat zou je daarmee verbranden?) en hupsend in het golfslagbad grijp je naar je familie-curver met appelpartjes. Nee, je kinderen willen niet, die blieven ijs. Logisch. Maar ik heb geen seconde gemopperd. En niemand heeft gemerkt dat ik twee uur later de frikandel van het bord van de jongste wilde weggrissen als ze even niet keek (geen grapje). Want ík wilde dit, tien kilo afvallen.

Ach, die goddelijke Surinaamse bojo

En daar sta ik nog steeds achter. Mijn motto: ik heb 47 jaar alles in mijn mond gestopt wat los en vastzat (van Surinaamse roti, goddelijke bojo van liefmoeder Irène, tot allerhande Franse kaasjes en ik weet niet hoeveel wijnen), dat het nu een tijd is van: stop, ho, ik wéét hoe het proeft allemaal, dus daarvoor hoef ik geen hap meer te nemen. Hoe zen is die visie?

Tóch jammer in week 1

Maar toen was daar ineens die werklunch - van het overigens zeer gezonde merk Alka, met voeding die je lichaam 'ontzuurt' (lees er hier meer over). En lag er ineens een spinazietaartje van bladerdeeg naar me te lonken. Ik kon 'm niet weerstaan. Heerlijk, heerlijk was-ie. Maar niet heel light. Moet ik daarvoor in week 1 al op de blaren zitten? Je ziet het in vlog 2 hieronder. De pillen

Ik zou nog even melden welke supplementen ik slik op zo'n dag. Samen met de dagelijkse 15 ml Purify-detox, slik ik 20 minuten voor mijn ontbijt twee groene PHF-vezelcapsules die het hongergevoel remmen, tijdens het ontbijt 2 multivitamine-capsules en 20 minuten voor de lunch en het avondeten 2 eiwitcapsules. Easy does it (hoewel, ze wegkrijgen met grote glazen water vind ik best een dingetje).