Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kims afvalrace deel 4: 'Hoera, ik kan mijn lievelingsbroek weer aan!'

Wat een mijlpaal: Nouveau's online editor Kim, die nu al een paar weken op dieet is met hulp van de afval-experts van NewFysic, kan 'm weer aan hoor: haar favoriete jeans! En dát was vorig jaar wel anders. O, wat had ze er de pest in toen die knoop (en de rits...) ineens niet meer dicht ging. Ik ...

Kims afvalrace deel 4: 'Hoera, ik kan mijn lievelingsbroek weer aan!'

Wat een mijlpaal: Nouveau's online editor Kim, die nu al een paar weken op dieet is met hulp van de afval-experts van NewFysic, kan 'm weer aan hoor: haar favoriete jeans! En dát was vorig jaar wel anders.

O, wat had ze er de pest in toen die knoop (en de rits...) ineens niet meer dicht ging.

Ik had De Broek aan

Het was (nee, ís mag ik weer zeggen!) zo'n broek die altijd goed zit. En die me slanker laat lijken. Ik heb 'm al tien jaar en het is zo'n jeans waarvan je achteraf denkt: had ik er toen maar twee van gekocht. Ik weet nog dat een collega zei toen ik De Broek aan had: "Kind, wat bén je toch slank." Terwijl dat reuze meeviel, maar wie was ik om haar tegen te spreken? Stad en land heb ik afgezocht naar een extra exemplaar, maar nee, niet meer verkrijgbaar. Gekoesterd heb ik 'm, dus toen ik deze broek - wijd uitlopende pijpen; hakken, stoere laarzen, gympen, alles staat er goed onder - niet meer paste, was dat echt één van de vele druppels. Ik legde hem terug in de kast en droop af. En besloot dat het anders moest.

Bekijk ook: Kim valt af: 'Maar ik wil zó graag drop! Help, waar is mijn ruggengraat?' 

Dat maak ik zelf wel uit

Opruim-experts zeggen vaak: "Kleding van vroeger die je niet meer past? Húp, weg ermee, maak jezelf niet wijs dat je die items ooit nog zult aantrekken." Of vreselijke woorden van gelijke strekking. Die best heel realistisch zullen zijn, maar ik dacht toen ik dat 'advies' hoorde: ik bepaal zelf wel of ik daar nooit meer in pas. Daar kan ik heel stellig in zijn, had ik ook met roken. Ik keek op een dag naar die sigaret (na een goed gesprek met een ex-'stoomboot', die ook succesvol was afgekickt) en dacht: dus jíj bent de baas over mij? Onzin, ik ben er hélemaal klaar mee. Nooit meer een dag gerookt.

Hoe doet ze dat?

Afijn, zo hoop ik ook dit dieet aan te pakken. Vooralsnog gaat het goed, nee, redelijk. Want ik mis ze wel, de bounty's, frieten, paprikachips, pizza's, boterhammen, van die dikke met belegen kaas... En zo'n topscore (-2,6 kilo in de eerste dieetweek) ga ik niet meer halen. Maar alle beetjes helpen, toch? Dat geldt ook voor alle goede adviezen, zoals die van mijn collega's Wies en Claudia, die er altijd uitzien om door een ringetje te halen. En gewoon een heel goed figuur hebben. Daar doen ze ook zeker hun best voor. Hun geheimen om in shape te blijven? Ze verklappen het in mijn nieuwste (vierde alweer! Wat vliegt de tijd) vlog.