Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kasteel-Museum Sypesteyn

Verscholen in het groen bij Loosdrecht ligt Kasteel-Museum Sypesteyn, middeleeuws van uitstraling, maar nauwelijks meer dan een eeuw oud. Met de bouw ervan wilde de excentrieke Jonkheer Henri (C.H.C.A.) van Sypesteyn (1857-1937) zijn familie eren, maar ook een waardig onderdak creëren voor zijn k...

Kasteel-Museum Sypesteyn

Verscholen in het groen bij Loosdrecht ligt Kasteel-Museum Sypesteyn, middeleeuws van uitstraling, maar nauwelijks meer dan een eeuw oud.

Met de bouw ervan wilde de excentrieke Jonkheer Henri (C.H.C.A.) van Sypesteyn (1857-1937) zijn familie eren, maar ook een waardig onderdak creëren voor zijn kunstcollectie, die bestond uit o.a. familieportretten, porselein (Loosdrechts, Chinees en Japans), antieke wapens, klokken, zilver, glas, sculpturen en uurwerken. Het kasteel wordt omringd door een landgoed van zes hectare, compleet met zeventiende-eeuwse tuinen, een slotgracht, doolhof, boomgaard, noteneiland en diverse waterlopen. Ook zijn er veel van de zeldzame bomen en heesters, die de Jonkheer uit verre windstreken liet overkomen, te zien. Dit jaar is er in het Kasteelmuseum veel aandacht voor Hollands porselein.

Naast de vaste collectie zijn er tot en met 29 oktober tal van porseleinen objecten uit andere musea en verzamelingen te zien. In de tuin is de tentoonstelling Gebakken Beelden.

Kasteel Sypesteyn

Nieuw-Loosdrechtsedijk 150

Loosdrecht