Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Jeetje: Verborgen kunstwerk Keith Haring onthuld in Amsterdam

30 jaar nadat de beroemde kunstenaar Keith Haring de muurschildering maakte, is 'ie nu weer onthuld in Amsterdam.  Haring exposeerde in 1986 in het Amsterdamse Stedelijk Museum. Het was één van de eerste grote solo-exposities van de kunstenaar. Als dank maakte hij een enorme muurschildering. Gewo...

Jeetje: Verborgen kunstwerk Keith Haring onthuld in Amsterdam

30 jaar nadat de beroemde kunstenaar Keith Haring de muurschildering maakte, is 'ie nu weer onthuld in Amsterdam. 

Haring exposeerde in 1986 in het Amsterdamse Stedelijk Museum. Het was één van de eerste grote solo-exposities van de kunstenaar. Als dank maakte hij een enorme muurschildering. Gewoon op een buitenmuur, zodat iedereen ervan kon genieten.

Het museum stelde de buitenmuur van hun opslagplaats beschikbaar, waar Haring een kunstwerk op maakte. Hij ondertekende het met XXXKH8.

30 jaar verborgen

Na de verhuizing van het museum, verdween het kunstwerk achter grote panelen en werd het door de meeste mensen vergeten. Behalve door graffity-artiest Mick La Rock (Aileen Middel).

Zij zag vier jaar geleden een foto van het kunstwerk en sloeg de handen ineen met The Haring Foundation en het Stedelijk Museum. Samen voerden zij een campagne om de panelen te verwijderen. 

En dat is gelukt. Twee weken geleden werden de panelen weggehaald en verscheen het verborgen kunstwerk.

Het is nog in uitstekende staat gelukkig en op dit moment het grootste Keith Haring kunstwerk binnen Europa.

De onthulling

Mick La Rock plaatste dit bijzondere filmpje van de onthulling: