Je kunt weer gluren bij de vogelburen!

Je kunt weer gluren bij de vogelburen!

Beleef de lentesoap via de nestkasten.

Relatieproblemen, nieuwe liefdes, sterfgevallen, samengestelde gezinnen, vermoeide ouders,  hongerige kinderen, dwarse pubers – je kunt het voor het 16de jaar meebeleven in de absolute slow-tv-hit Beleef De Lente, van de Vogelbescherming.

Die heeft ook dit jaar weer cameraatjes opgehangen bij nesten en kasten, zodat je vogels kunt zien broeden en opvoeden, tot de jonkies uitvliegen. Vorig jaar zaten 1,7 miljoen mensen aan hun scherm gekluisterd, kijkcijfers waar ze bij de omroepen blij mee zouden zijn. Het is een leuke manier van vogelen zonder ontberingen ? 

Onder de hoofdrolspelers ooievaars, steenuilen en bosuilen, maar ook gewoon een koolmeesgezinnetje en de merel. Momenteel zijn tien camera's ingeschakeld, naarmate het broedseizoen op stoom komt, worden dat er meer. Dit jaar wordt er voor het eerst ook een mobiele camera ingezet om verliefde grutto's, flirtende veldleeuweriken en broedende kieviten te kunnen volgen.  

Je kunt weer gluren bij de vogelburen!

Meekijken? Check de Vogelbescherming! Wil je de vogels tijdens het broedseizoen een handje helpen, zorg dan in het vogelhuisje voor vogelvoer en vetbollen (zonder netje, daar kunnen ze in verward raken en het plastic belandt vaak in de natuur) en hang een pot vogelpindakaas op. Het is een erg intensieve periode voor ze, zo blijven ze wat makkelijker op krachten.

Je kunt weer gluren bij de vogelburen!

En hou je van design in je tuin, dan tippen we deze beeldige vogelvoederhuisjes van Point-Virgule

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in