Isa en Medina: 'Waar zijn de leuke mannen?'

Isa en Medina: 'Waar zijn de leuke mannen?'

Isa Hoes (49) en Medina Schuurman (47) zijn beiden actrice en schrijfster. Samen schreven zij Te lijf: de kunst van het mooi ouder worden.

‘Jullie hebben zeker veel minnaars/aanbidders?’ Euuuuh, nee. ‘Hè? Hoe kan dat nou?’ Ja, dat vragen wij ons ook weleens af. Het is namelijk echt niet zo. We zijn alle twee al weer lange tijd alleen en er bieden zich eerlijk gezegd weinig potentiële kandidaten aan. ‘Hoe komt dat dan?’, krijgen we vervolgens te horen. Eh, tja, er zijn weinig leuke mannen? Mannen van onze leeftijd zijn zo saaaaaiiii. ‘Och nee,’ zeggen ze dan, ‘ik zie altijd zo veel leuke mannen lopen.’ Meestal zijn dit vrouwen die al jaren een partner hebben. En dan krijgen we een ietwat meewarige, zelfs medelijdende blik toegeworpen en gaat het gesprek snel over iets anders.

Lees ook: Isa en Medina: 'Zonder make-up, in ons oude kloffie. Niet perfect, wel echt'

Hm, de liefde, ja, wij praten best vaak over de liefde. Soms hebben we weer behoefte aan een relatie, maar net zo vaak ook niet. Aan de ene kant is het natuurlijk fijn om weer eens die warme arm om je heen te voelen, ook het gevoel er eens niet helemaal alleen voor te staan is verleidelijk, maar aan de andere kant kunnen we nu helemaal zelf bepalen wat we wel en niet willen. Hoeven we met niemand anders dan onszelf rekening te houden, hebben we geen echtelijke ruzies, geen rotzooi van een ander in huis, geen... – precies dat! Je kent het lijstje klachten wel.Maar we hebben ook weinig romantiek in ons leven. Dus wat kunnen we daaraan doen? Om ons heen kijken is natuurlijk de eerste stap. Maar zoals gezegd, wij zien ze niet. En mochten we onverhoopt toch een leuke man zien, dan kijken we weg, het flirten duidelijk verleerd, dus dat schiet ook niet echt op. Oké, next step.Tegenwoordig tindert iedereen zich een slag in de rondte, maar ja, hoe denk je dat dit voor ons is: staan we daar met onze bekende kop op zo’n site en dan rijst de vraag toch al snel: waarom valt een man op ons, vallen ze voor wie wij zijn of voor wat we doen? Ja, kom daar maar eens achter. De laatste tijd durven we aan vrienden en kennissen te vragen – dan hebben we wel een paar wijntjes op hoor : ‘Zeg, kennen jullie niet een leuke man voor ons?’ Tot nu toe heeft het nog geen resultaat gehad. Ook die vrienden kijken dan een beetje angstvallig weg. Zouden ze nu denken: ja, ik ken wel een leuke man, maar hem wil ik jullie echt niet aan doen?’We weten het niet. Het is wel zo dat het vooruitzicht om altijd alleen te blijven niet echt aanlokkelijk is. Eigenlijk zijn wij het perfecte stel, maar helaas vallen we niet op elkaar. Nee, zo makkelijk is het niet, een partner vinden, let wel: een geschikte partner. Laatst zei iemand tegen ons: ‘Het hoeft er maar één te zijn, hoor!’ En dat geeft deze burgeressen moed.