Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Isa en Medina: ‘Even schrikken, maar we zijn getrouwd!’

Isa Hoes en Medina Schuurman zijn beiden actrice en schrijfster. Samen schreven zij Te lijf: de kunst van het mooi ouder worden. Na onze amoureuze debacles hebben we ons maar weer gefocust op de realiteit. Op de liefde heb je toch geen invloed; het komt of het komt niet. Dus zijn we maar met elka...

Isa en Medina: ‘Even schrikken, maar we zijn getrouwd!’

Isa Hoes en Medina Schuurman zijn beiden actrice en schrijfster. Samen schreven zij Te lijf: de kunst van het mooi ouder worden.

Na onze amoureuze debacles hebben we ons maar weer gefocust op de realiteit. Op de liefde heb je toch geen invloed; het komt of het komt niet. Dus zijn we maar met elkaar getrouwd! Oeh, da’s even schrikken, niet?

Voor alle duidelijkheid: we zijn fiscaal getrouwd. We hebben samen een bedrijf opgericht: IM (spreek uit op z’n Engels). Iets waar we al een tijdje op zaten te broeden, totdat het besef kwam: niet morgen, maar nu. Vanaf het moment dat we het bekendmaakten, kregen we meteen van alle kanten te horen dat we hier echt goed over na moesten denken. Een bedrijf starten met je beste vriendin: dat is gedoemd te mis­lukken.

Lees ook: Isa en Medina: 'Op date als BN'er... hopeloos!'

En dat we vooral ook moesten nadenken over hoe we dan uit elkaar zouden gaan, want we gaan geheid ruzie krijgen en dat we dat echt moeten vastleggen in de statuten van onze zaak. Pfff! Daar gingen we weer. Dit waren precies dezelfde opmerkingen waarop we getrakteerd werden toen wij ons boek Te Lijf wilden schrijven. Een golf van angst en doemgedachten spoelde over ons heen. Even leek het effect te hebben; met angstige ogen keken we elkaar aan: zijn we dan gek? Naïef?

Nadat we elkaar zo een tijdje hadden aangestaard, barstten we allebei in lachen uit. En meteen wisten we het weer: dit willen we, hier worden we blij van! Want wat niemand weet, is dat wij een experiment met elkaar zijn aangegaan. Wij gaan vanaf nu alleen nog maar vanuit ons gevoel dingen ondernemen. Niet dat we ons verstand uitschakelen; nee, dat blijven we op de juiste momenten inzetten. Dat wordt de basis voor ons handelen.

Heel spannend en best nieuw voor ons, omdat wij vroeger heel veel – net als zovelen – vanuit ons hoofd leefden. En wij hebben daar genoeg van. Intuïtie is key vanaf nu. Hoe dat in zijn werk gaat, je intuïtie volgen? Wij hebben ondervonden dat je intuïtie niet echt tegen je praat, we horen geen stemmetjes. Intuïtie spreekt met je via gevoelens en plotselinge emoties, zoals blijheid, maar ook angst en zelfs woede. En als je die niet onderdrukt, maar ernaar luistert, ga je een pad volgen dat je niet (met het hoofd) hebt uitgestippeld.

Je komt op bestemmingen waar je nog nooit geweest bent. En zo zijn wij ineens een bedrijf dat zich helemaal richt op de 45+-vrouw! We gaan prachtige dingen de wereld in brengen, voor jullie. En we willen ook niet langer met ‘Ego’s’ werken. Dat kennen we nu wel, dat brengt alleen maar gedoe. En daar zijn we best pittig in, maar dat mogen we van onszelf. Dus als je iets wilt of iets wilt veranderen in je leven, misschien al jaren, doe het dan nu. Dit is je moment; je hebt zoveel levenservaring opgedaan, je hebt geleerd te relativeren, je hebt humor ontwikkeld... Zet dat in, om werkelijk te bloeien!