Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

INTERVIEW: MICHELINE VAN HAUTEM

Interview: Deze maand in Nouveau een groot interview met Micheline van Hautem. Micheline van Hautem is geliefd om haar Brel-vertolkingen en haar gedreven performance. De Vlaamse zangeres, die tegenwoordig in Frankrijk woont, tourt deze maand door Nederland en België met haar verrassende programma...

INTERVIEW: MICHELINE VAN HAUTEM
Micheline van Hautem

Interview:

Deze maand in Nouveau een groot interview met Micheline van Hautem.

Micheline van Hautem is geliefd om haar Brel-vertolkingen en haar gedreven performance. De Vlaamse zangeres, die tegenwoordig in Frankrijk woont, tourt deze maand door Nederland en België met haar verrassende programma Crème de la Crème.

Hieronder een kleine preview van het grote interview in Nouveau.

Wanneer wist je dat je zangeres wilde worden?

"Ik herinner me dat ik veel op de schommel in de tuin aan het zingen was. Het ging heel geleidelijk, meedoen aan talentenjachten in Gent, met bandjes spelen. Het lot heeft mij geholpen. Ik werkte als muzieksamensteller bij Radio 1 in Brussel en die job hield op, de machine nam het uitkiezen over. Ik ben toen naar New York gegaan en heb gestudeerd aan de Lee Strasberg-school voor method acting. Maar het zingen lag me toch nader aan het hart dan het acteren. Met kleine groepjes heb ik veel in New York gespeeld, ik heb er veel mensen leren kennen en zelfs met de pianist van Mariah Carey songs opgenomen. Door mijn man ben ik uiteindelijk in Amsterdam terechtgekomen, maar voordat we ons daar vestigden, hebben we veel gereisd. Naar Australië, Nieuw Zeeland, geweldig was dat."

Zijn er mensen die je bewondert?

"Sting vind ik bewonderenswaardig. Hoe hij na The Police zijn solocarrière heeft opgebouwd. Qua stem hou ik erg van Zaz, een heel jonge zangeres die nu furore maakt en ik vind de teksten van Carla Bruni geestig. Verder heb je in Nederland ook veel goede chansonniers, we komen elkaar altijd tegen op festivals en Franse thema-avonden. David Vos, Philippe Elan, ontzetttend leuk altijd. Ramses Shaffy was ook iemand die ik zeer bewonderde. Een keer heb ik hem ontmoet op een feestje aan het strand. Ik kan het me nog goed herinneren, want ik was hoogzwanger. We hebben Ramses met een heel stel mensen opgehaald met een jeep. Daarachter hing een aanhanger met een grote zetel erop gemonteerd. Daar moest hij in zitten, maar ik mocht naast hem, omdat ik in verwachting was. Ik zei tegen hem: 'Straks denken de mensen dat jij de vader bent.' Waarop hij antwoordde: 'Dat zou ik helemaal niet erg vinden.' Om nooit meer te vergeten."

Micheline in het kort:

Micheline van Hautem (1968) werd geboren in het Belgische Mariakerke, nabij Gent. Ze volgde een acteeropleiding in New York, maar koos voor een carrière als zangeres. Haar Brel-vertolkingen leverden haar in Edinburgh de prestigieuze Herald Angel Award op. Ze speelde in kleine en grote theaters van België tot Australië. Ze maakte verschillende met lof ontvangen theaterconcerten en cd's, waaronder Mich-en-Scène en recentelijk Crème de la Crème. Micheline is getrouwd met webdesigner Willem-Hein Couwenberg met wie ze twee zonen heeft. Het gezin woont in het Franse Vence. Met het programma Crème de la Crème toert zij momenteel door Nederland en België.

Concertdata:

Kijk op Michelinemusic voor alle concertdata in Nederland en België