Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

INTERVIEW: ISABEL ALLENDE

Interview: Deze maand in Nouveau een groot interview met Isabel Allende. Zij is de meest gelezen Spaanstalige auteur van het moment, maar sterallures zijn haar vreemd. Ze is geestig en weet te genieten, ondanks de daverende klappen die het leven haar heeft uitgedeeld. Onlangs verscheen zelfs haar...

INTERVIEW: ISABEL ALLENDE

Isabel Allende

Deze maand in Nouveau een groot interview met Isabel Allende. Zij is de meest gelezen Spaanstalige auteur van het moment, maar sterallures zijn haar vreemd. Ze is geestig en weet te genieten, ondanks de daverende klappen die het leven haar heeft uitgedeeld. Onlangs verscheen zelfs haar eerste thriller Ripper.

Hieronder een kleine preview van het grote interview in Nouveau.

Uw boeken zijn in het verleden vaak vergeleken met het werk van Gabriel García Márquez. Had u daar last van?

“Ik vond het irritant. Nu gebeurt het gelukkig minder. Maar vóór het succes van Het huis met de geesten werden vrouwelijke auteurs stelselmatig genegeerd. Zelfs nu worden mijn boeken getypeerd als ‘boeken voor vrouwen’. Mannen zeggen soms tegen me: ‘Ik lees geen boeken van vrouwelijke schrijvers, maar ik heb je lezing op de universiteit bijgewoond en je was erg goed’...! Maar meestal zijn dat oudere mannen, misschien moet ik gewoon wachten tot die het loodje leggen.”

Is het voor u toch mogelijk om te genieten van het leven?

“Ik beschouw mezelf, ondanks alles, nog steeds als een bofkont. Ik heb duisternis en tragiek gekend, maar ook veel succes. Ik denk niet dat iemand door het leven kan gaan zonder dat hem of haar iets overkomt. Alleen was het bij mij allemaal wat buitensporiger.”

Isabel in het kort:

Isabel Allende is schrijver, journalist en docent creatief schrijven in Latijns-Amerikaanse literatuur. Ze schreef twintig boeken, waarvan meer dan 65 miljoen exemplaren zijn verkocht. Verschillende van haar boeken zijn bewerkt voor film, toneel, musical, opera, ballet of radio. In 1993 richtte zij de Isabel Allende Foundation op, die zich wereldwijd inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes.