Indrukwekkend kerstdessert met slechts 3 ingrediënten: meringues!

Meringue

Sluit het kerstdiner af met deze prachtige wolkjes gebakken lucht. Kost weinig moeite en het resultaat is net zo feestelijk als dat het lekker is.

MERINGUES

Nagerecht, 15-20 stuks 15 minuten bereidingstijd + 1 uur wachttijd

INGREDIËNTEN:

2 eiwitten 1 tl citroensap 125 gr. poedersuiker

Extra nodig: bakpapier

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 80C, stand hete luchtcirculatie.
  2. Klop in een met citroensap ontvette kom de eiwitten eerst schuimig. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en blijf kloppen tot het eiwit glanst en stevige pieken vormt.
  3. Gebruik een spuitzak met glad mondstuk of schep met een theelepel kleine toefjes eiwitschuim op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Schuif de bakplaat in de warme oven en laat het eiwit in 45-60 minuten drogen zonder dat het verkleurt.
  5. De meringues moeten knapperig en nog zo wit mogelijk zijn. Laat ze uit de oven en van de bakplaat af afkoelen; leg het vel bakpapier met de meringues bijvoorbeeld op een ovenrooster.
  6. Tip: voeg nog een snufje kaneel toe aan de geklopte eiwitten voordat ze de oven in gaan. Geeft nét dat beetje extra. Met meringues kun je trouwens ook een knappe pavlova of Eton Mess maken.

Altijd goed: Koop gewoon een paar extra eieren, just in case. Als je nagerecht onverhoopt mislukt, kun je altijd nog deze meringues opkloppen. Als je nog de tijd hebt natuurlijk. Anders bewaar je de eieren evengoed voor het kerstontbijt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in