Zomer in je bol? 6x heerlijke hotels aan het water

Zomer in je bol? 6x heerlijke hotels aan het water

Pootjebaden, wijntje drinken... laat die zomer maar komen.

Van al die zonneschijn van de afgelopen weken krijgen we zin in de zomer. En in lange terrassessies met mooie uitzichten. Bij deze zes hotels aan het water kun je de komende tijd terecht voor volop lente- en zomervibes.

Pillows Luxury Boutique Hotel Aan De IJssel in Deventer

In Deventer kijk je je ogen uit, zo mooi is het historische centrum. Maar de omgeving aan de IJssel kan er ook wat van. Bij dit luxe boetiekhotel met 29 kamers en suites wil je echt alleen weg om door de kleine straatjes aan de overkant te struinen, zo lekker zit je aan het water. Tuur naar het pontje, ontbijt op het terras, geniet van het prachtige uitzicht op Deventer. Oké, en áls je er dan op uit wilt, ligt Overijssel aan je voeten.

Mooirivier in Dalfsen

Als een hotel op een rivierduin ligt, weet je dat je qua waterlocatie goed zit. Dit boetiekhotel ligt aan de mooie Vecht. Als je aan komt rijden en het rieten dak ziet, ben je al helemaal weg. Het uitzicht op het Vechtdal is niet te overtreffen, restaurant Aan de Oever is een hele fijne (die zelfs de Lekker 500 haalde) met een lekker beschut terras en ook in het hotel is het heerlijk toeven. Er is zelfs een suite met privéwellness mocht je écht even helemaal de rust willen opzoeken.

Hotel BOAT&CO in Amsterdam

Zomer in je bol? 6x heerlijke hotels aan het water

Een ultiem zomerverblijf in de hoofdstad, want je duikt zo vanaf de steiger het water in. Dit hotel zit in de Amsterdamse Houthavens, echt pal aan het water. Dat betekent fijne terrasjes (onder andere die van het eigen restaurant Vessel), volop zonneaanbidders en 100% vakantiegevoel. Ook leuk: je kunt bij het hotel gratis een fiets lenen om de rest van de stad te verkennen. Als je het water los kunt laten dan.

Strandhotel in Cadzand-Bad

Een extra reden om af te reizen naar Zeeland en specifiek culinaire hotspot Cadzand-Bad hebben wij nooit nodig. Maar goed, als je dan toch gaat, wil je natuurlijk ook slapen en dat kan héél goed in deze thuishaven van sterrenchef Sergio Herman. Twee van zijn restaurants (Pure C en Blueness) zitten in dit hotel, gelegen op een duin met uitzicht op de ongerepte stranden. De kamers zijn prachtig en stijlvol en mocht de zee je nog te koud zijn dan neem je een duik in het verwarmde binnenzwembad of duik je de sauna in.

Het Raadhuys in Kessel

Zomer in je bol? 6x heerlijke hotels aan het water

Een nachtje aan de Maas, het klinkt ons als muziek in de oren. Dit B&B is alleen te boeken voor volwassenen en ligt in Kessel, een echt Limburgs kasteeldorp bomvol leuke terrasjes en restaurants. Aan de ene kant van het B&B vind je een terras aan de Maas, aan de andere kant het historische marktplein. Het beste van twee werelden dus. In de buurt lopen wandel- en fietsroutes te over, maar het is je vergeven als je daarvoor te lang aan het water blijf hangen.

Sofitel Legend The Grand in Amsterdam

Zomer in je bol? 6x heerlijke hotels aan het water

Geen rivier, zee of duinlandschap te bekennen, maar welk water is er in Nederland iconischer dan dat van de Amsterdamse grachten? Bij het legendarische The Grand vind je vijfsterrenluxe op niveau. De kamers en suites bieden uitzicht op het water, en zelf een duik nemen kan er ook, in de spa. Daarna kun je natuurlijk de stad verkennen, maar 'thuisblijven' is bij The Grand ook zalig met twee leuke restaurants (Bridges en Oriole Garden Bistro) en dat killer-uitzicht.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in