Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wildpluk, moestuin: dit Zeeuwse restaurant kookt écht hyperlokaal

Je kunt ver komen, op 15 kilometer van je keuken. Hou je echt van plantaardig en lokaal, en van Zeeuwse culinaire parels en gastvrijheid natuurlijk, dan moet je bij restaurant Morille in Koudekerke zijn. Waar op een lokaal en eerlijk stukje vis, vlees of wild na alleen nog gerechten op de kaart s...

Wildpluk, moestuin: dit Zeeuwse restaurant kookt écht hyperlokaal

Je kunt ver komen, op 15 kilometer van je keuken.

Hou je echt van plantaardig en lokaal, en van Zeeuwse culinaire parels en gastvrijheid natuurlijk, dan moet je bij restaurant Morille in Koudekerke zijn. Waar op een lokaal en eerlijk stukje vis, vlees of wild na alleen nog gerechten op de kaart staan die uit de lokale natuur komen.

Eigenlijk opereert het restaurant alleen nog binnen een straal van 15 kilometer. Chef Dennis Willems doet aan wildpluk, haalt ingrediënten uit de eigen moestuin en bezoekt kwekers en telers in de buurt. Met het streven om alleen producten te gebruiken die echt vlakbij gemaakt worden. Veel maakt hij ook zelf.

Het restaurant heeft geen vegan kaart (er wordt wel zuivel en honing gebruikt), maar de vegetariër komt hier héél goed aan zijn trekken, net als mensen die niet té veel vlees willen eten. Getuige ook de hoge ogen die het restaurant sinds de opening in 2019 al gooit bij Michelin, Gault&Millau en Lekker.

Je bestelt in Morille een spetterend tasting menu van veertien gangen, als je wilt vergezeld door Nederlandse en Belgische wijnen. Die dus wel van íetsje verder komen, maar nog steeds erg lokaal zijn voor wijnen.

Wat je kunt verwachten op zo'n menu (à 95 euro)? Nou, dit najaar bijvoorbeeld een flensje van wilde look en een deeg van klaprooszaad met een beurre blanc van melkwei en daslookolie. Een Wellington van roomkaas, zeesla en veldbloemen met een duxelle van eikhaas. En een roomijs van lijsterbes met een espuma van lijsterbes en een poeder van rimpelroos.

Reserveren doe je hier.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in