Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Weer uit eten? Op naar Limburg!

We mogen weer! En wij hebben direct een toptip voor je. Chateau Wittem. Beluga*. Parkheuvel**. Ivy**. Chef Sven Nijenhuis (33) heeft in geweldige keukens gewerkt. Nu steekt hij al die ervaring in zijn eerste eigen restaurant: Ambrozijn. In Valkenburg, dezelfde trekpleister waar zijn vader, Meeste...

Weer uit eten? Op naar Limburg!

We mogen weer! En wij hebben direct een toptip voor je.

Chateau Wittem. Beluga*. Parkheuvel**. Ivy**. Chef Sven Nijenhuis (33) heeft in geweldige keukens gewerkt. Nu steekt hij al die ervaring in zijn eerste eigen restaurant: Ambrozijn.

In Valkenburg, dezelfde trekpleister waar zijn vader, Meesterkok Otto Nijenhuis, in de keuken van Chateau St. Gerlach staat.

Een toegankelijke zaak naast de Cauberg in een klein, verbouwd kerkje met een enorme open keuken waar modern Frans gekookt wordt. Die nét voor de lockdown opende, maar nog maar weinig gasten heeft kunnen ontvangen. Reden genoeg dus om zeer binnenkort de tocht naar Limburg te maken. Voor een diner, een lunch of een wijntje met wat lekkere bites, want Ambrozijn is er niet alleen voor wie uitgebreid uit eten wil.

Sven runt het restaurant met zijn vrouw Joëlle, die als gastvrouw in de bijzondere kerk staat. Op de begane grond is Ambrozijn een one-table-restaurant: alle gasten eten rond de open keuken aan de chef's table. Je kunt ook op de vide plaatsnemen en genieten van het uitzicht op de benedenverdieping.

Maar goed, het gaat uiteindelijk natuurlijk om wat er op het bord ligt, en dat kun je Sven wel toevertrouwen. De basis is klassiek Frans, de kooktechnieken zijn modern, je kunt een menu bestellen of à la carte eten. Wat je bij Ambrozijn niet kunt, is de fout ingaan met je bestelling. Alles is er even heerlijk.

Road trip?

Beeld: Restaurant Ambrozijn

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in