Van southern soul tot verse bagels.
Een Amerikaans restaurant op het Media Park in Hilversum. Hoe dat zo is gekomen? Nou, de Hilversumse horecaman David de Boer is half Nederlands, half Amerikaans. En zag wel iets in een écht Amerikaanse keuken met een luxe randje in het Gooi.
Dat werd David's, op het Joop van den Endeplein. Een restaurant, bar én deli waar je terecht kunt voor een uitgebreid diner, snelle lunch, goede cocktail of take-away ontbijtje.
Stel je er geen Amerikaanse dinertaferelen bij voor (als je dat wél zoekt, kun je hier eens een kijkje nemen), maar een lekker luxe ogende tent waar je even je inner Amerikaan los kunt maken. Pak bagel en een koffie to go, schuif aan voor een (zaken)lunch of ga een avondje op zuidelijk Amerikaans. De mogelijkheden zijn (ook heel Amerikaans) eindeloos.
Op de kaart alles van eggs benedict tot po'boys, NY strip steak en buffalo cauliflower. Je kunt een tasting menu boeken, of à la carte kiezen. En er is ook een chef's table. Klinkt allemaal een stuk culinairder dan je van Amerikaanse keuken zou denken, en dat is ook direct het idee. De Boer: "De Amerikaanse keuken heeft niet altijd een goede reputatie. Het zijn grote porties en fastfood, om maar wat voorbeelden te noemen. Wij laten zien dat de Amerikaanse keuken veel meer te bieden heeft."
Ben je op zoek naar de Amerikaanse ervaring, dan kan dat trouwens óók: je kunt bij David's bijvoorbeeld Amerikaanse feestdagen vieren (denk Thanksgiving), of kijkt er de Superbowl.
Interessant? Hier lees je meer.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in