Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sunday Funday! 7 adresjes voor een Zondagse Brunch

Bel een vriendin! Hoe Sex and the City wil je het hebben? Zondag staat voor uitslapen en uitgebreid brunchen. Op steeds meer plekken kan dat buiten de deur en als je geluk hebt, kun je reserveren voor een Bottomless Brunch. Dat is een brunch waarbij je voor een vaste prijs een bepaald aantal gang...

Sunday Funday! 7 adresjes voor een Zondagse Brunch

Bel een vriendin! Hoe Sex and the City wil je het hebben?

Zondag staat voor uitslapen en uitgebreid brunchen. Op steeds meer plekken kan dat buiten de deur en als je geluk hebt, kun je reserveren voor een Bottomless Brunch.

Dat is een brunch waarbij je voor een vaste prijs een bepaald aantal gangen krijgt, en onbeperkt alcohol (binnen het betamelijke). Het eten is niet altijd onbeperkt en vaak is er ook een timeslot; na bijvoorbeeld twee uur dien je elders uit te buiken (een siësta is dan wellicht net wat je nodig hebt). Een paar hotspots geselecteerd door de redactie. 

Rotterdam

Williams Canteen in Rotterdam serveert elke zondag brunch met mimosa's, bloody mary's, bellini's en zelfgemaakte sangria. Er staan ook mocktails op de kaart, voor wie het liever alcoholvrij houdt.

Eindhoven

Elke zaterdag en zondag kun je tussen 11:00 en 14:00 brunchen bij Fifth op het NRE-terrein. De brunch is in The Bar en dat is niet voor niets, want je mag zoveel prosecco, bloody mary’s en mimosa’s drinken als je maar wilt.

Het menu leent zich uitstekend voor een ietwat brakke weekenddag, met filthy fries, sloppy joes en breakfast burrito’s.

Renesse

Bij Strandclub Horizon doen ze niet aan brunch, maar begint de lunchkaart gewoon om 10:00 met broodjes, flammkuchen.

Tot 11:30 kun je er ook smakelijke ontbijtjes bij bestellen. Cocktails optioneel.

Maastricht

Sunday brunch bij Harry’s: tussen 11.00 en 16.00 uur kun je plaatsnemen voor eggs benedict, brioche of pancakes in combinatie met een Bloody Mary.

Salade of drie gangen-menu met champagne kan ook, voor het ultieme zondagsgevoel.

Amsterdam

Niet bottomless, wel een heel fijne Sunday Brunch plek is de Brasserie van het Conservatorium Hotel. Privé buffet, live jazz, drie gangen, cocktails en bubbels optioneel.

Groningen

Land van Kokanje serveert brunchgerechten, verse jus en cava bij de zondagse brunch.

Den Haag

In Café de Florèz waan je je even in Parijs. Op de kaart pannenkoekjes, Oeuf Bénédicte en tartes flambée, maar ook een croque monsieur en croque madame van brioche om je vingers bij af te likken.

Plus: chique cocktails, zoals de Chocolat et Framboise, maar ook die nieuwe brunchklassieker: de Espresso Martini.

Foto's (c) Shutterstock, Getty Images, betreffende restaurants

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in