Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sterrenkijken met het blote oog? Het kán!

Licht uit, sterrenhemel aan - je weet niet wat je ziet. De 'Nacht van de Nacht' wekt niet bij iedereen meteen warme gevoelens op. Iedereen die 's avonds laat over straat moet fietsen of de hond gaat uitlaten is blij met goede straatverlichting voor een wat veiliger gevoel. Maar het kan ook een un...

Sterrenkijken met het blote oog? Het kán!

Licht uit, sterrenhemel aan - je weet niet wat je ziet.

De 'Nacht van de Nacht' wekt niet bij iedereen meteen warme gevoelens op. Iedereen die 's avonds laat over straat moet fietsen of de hond gaat uitlaten is blij met goede straatverlichting voor een wat veiliger gevoel. Maar het kan ook een unieke belevenis zijn om eens in het échte donker naar de hemel te staren, want dan zie je duizelingwekkend veel meer.

© Johan van der Wielen

Morgen kan dat op veel plekken in Nederland, want op zaterdag 26 oktober wordt voor de 15e keer de Nacht van de Nacht (NvdN) georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Op honderden plekken doven gemeenten, bedrijven en organisaties dan de verlichting en op meer dan 500 plekken worden activiteiten in het donker georganiseerd.

© Jan Koeman

Zo kun je op Terschelling een Dark Sky Huifkartocht maken naar het donkerste plekje van het eiland en kun je vanuit Vaals, Limburg meedoen aan een avondlijke wandeling door Nederland en Duitsland. In heel Nederland openen forten en sterrenwachten hun deuren en in bijna alle provincies doven restaurants de verlichting en kun je dineren bij kaarslicht.

© Johan van der Wielen

De campagne groeide de afgelopen jaren uit tot een van de grootste maatschappelijke campagnes waarin honderden ngo’s, clubs, bedrijven en gemeenten samenwerken. Het afgelopen jaar trok de Nacht van de Nacht meer dan 45.000 bezoekers.  Dit kaartje kan handig zijn om even houvast te vinden aan de hemel.

© Johan van der Wielen

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Hele generaties groeien op zonder te kunnen zien hoe mooi de sterrenhemel is en wat ons plekje in het heelal is. De Nacht van de Nacht biedt de optie om dat toch eens te ervaren.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in