Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sterrenchef Beluga opent patisserie Smullies

Nu willen we onmiddellijk naar Maastricht! Maastricht is een bijzondere patisseriezaak en ijssalon rijker. Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You opende er met zijn compagnons ‘Smullies’, een eigenzinnige en hippe winkel met unieke ijssmaken, bijzondere patisserie, smoothies, milk...

Sterrenchef Beluga opent patisserie Smullies

Nu willen we onmiddellijk naar Maastricht!

Maastricht is een bijzondere patisseriezaak en ijssalon rijker. Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You opende er met zijn compagnons ‘Smullies’, een eigenzinnige en hippe winkel met unieke ijssmaken, bijzondere patisserie, smoothies, milkshakes en koffie.

Smullies heeft een opvallend interieur in de kleuren pastelroze en goud. In mei 2022 opent de tweede vestiging in de nieuwe Foodchurch in de Maastrichtse Boschstraat.

Lust voor het oog

"Het wisselende assortiment wordt ambachtelijk gemaakt van topkwaliteit ingrediënten," zegt Tielman.

"Naast de befaamde Big Boy Macaron waar het allemaal mee begonnen is, is er een keur aan patisserie zoals eclairs, madeleines, luxe gebak, taarten en bonbons.

Allemaal kleine kunstwerkjes en een lust voor het oog. De dagelijkse leiding van Smullies is in handen van Jonathan van Kleij en Loes Cordewener. Mijn focus blijft bij mijn restaurants BLY en Flavourz by Servais. Bij Smullies zorg ik voor de culinaire inbreng, zoals het bedenken van smaken en creëren van nieuwe lekkernijen. Dat doe ik samen met de chef-patissier van Smullies, Carlo Lennarts."

Zoute popcorn-ijs

Het ijsassortiment biedt rond de 20 verschillende smaken. “Naast traditionele smaken zoals vanille en chocolade zijn er wisselende specials," zegt Jonathan van Kleij.

"In de openingsweken kregen we enthousiaste reacties op de roze rubychocolade met framboos en rozenwater, op de gekarameliseerde witte chocolade met rozemarijn en op het ijs van zoute popcorn. Ook de milkshakes zijn onderscheidend. Veel mensen bestelden de shake met Oreokoekjes en chocolade.”

Smullies, Frankenstraat 198, 6224 GV Maastricht, geopend van woensdag tot en met zondag. De openingstijden variëren met de seizoenen en met het weer.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in