Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nu te boeken: het groenste diner van Utrecht

Dineren tussen de bijen, met dank aan de bijen. Je doet het vanaf 2 juli bij circulair restaurant The Green House in Utrecht. Waar ze de stad vanaf nu een stukje groener proberen te maken door insecten een eigen plekje te geven in een eigen 'hotel'. Klinkt misschien niet helemaal wenselijk tijden...

Nu te boeken: het groenste diner van Utrecht

Dineren tussen de bijen, met dank aan de bijen.

Je doet het vanaf 2 juli bij circulair restaurant The Green House in Utrecht. Waar ze de stad vanaf nu een stukje groener proberen te maken door insecten een eigen plekje te geven in een eigen 'hotel'.

Klinkt misschien niet helemaal wenselijk tijdens je diner, maar niets is minder waar: bijen, lieveheersbeestjes en vlinders zijn van groot belang voor de biodiversiteit en ons ecosysteem. Zonder hun hulp, zou het menu van The Green House er heel anders uitzien, waarschuwt Peter Scholte, chef-kok van het restaurant. 

Zonder insecten? Saai!

"Zij helpen ons aan vruchtbare grond waar veel van onze ingrediënten groeien. Zonder insecten zou onze kaart echt een stuk saaier zijn."

Op het vijfgangenmenu, dat nog tot eind juli geserveerd wordt, staan allerlei groenten, kruiden en eetbare bloemen, en heeft honing een hoofdrol. Denk aan geroosterde eend met honinglaagje, blauwe kaas met honingraat en een ragout van linzen en groenten.

The Green House en haar insectenhotel in de naastgelegen tuin zijn te vinden nabij het station en is zoals gezegd circulair. Dat wil zeggen dat er volop verduurzaamt is, veel wordt hergebruikt (van het meubilair tot aan het regenwater) en de ingrediënten voor je topmaal zoveel mogelijk uit de eigen kas komen.

Beeld: The Green House

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in