Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nazomeren: 5 fijne terrassen in Friesland

Waar strijk jij de komende dagen eens neer?  Bij een beetje leuk nazomeren hoort afspreken en bijpraten op een lekker terras. We tippen vijf Friese topadresjes waar het goed toeven is in het zonnetje.  ‘t Gerecht, Heerenveen Restaurant, bar en boutique hotel 't Gerecht begon in 1551 als Veenhuis,...

Nazomeren: 5 fijne terrassen in Friesland

Waar strijk jij de komende dagen eens neer? 

Bij een beetje leuk nazomeren hoort afspreken en bijpraten op een lekker terras. We tippen vijf Friese topadresjes waar het goed toeven is in het zonnetje. 

‘t Gerecht, Heerenveen

Restaurant, bar en boutique hotel 't Gerecht begon in 1551 als Veenhuis, promoveerde in 1632 tot stins (een bewoonbare verdedigingstoren), werd vervolgens landhuis Oenemastate en later gemeentehuis en – de naam zegt het al – kantongerecht en belastingkantoor.

Sinds 2012 is het een Grand Cafe en hotel, met ervoor een riant en vooral heel mooi terras voor lunchen, afternoon tea, borrelen en dineren. Op de kaart: Friese Fusion (we tippen de proeverijen!).   

De Orangerie in Joure

Genieten tussen het water en groen kan bij De Oranjerie in Joure op een van de drie terrassen. De Oranjerie is gebouwd in 1891 als winterberging voor de ‘oranjeplanten’ van Herema State; de tuin van de familie Vegelin van Claerbergen en staat nog altijd vol planten.

Aan de voorkant kijk je uit op het water en de passantenhaven en aan de achterzijde bevinden zich twee terrassen op het Zuiden met uitzicht op de sprookjesachtige parkvijver. Op het menu koffie, lunch, afternoon tea, borrel en diner. Moderne fusionkaart, we tippen de rendang.

De Mallemok in Sloten

In het vestingstadje Sloten vind je restaurant De Mallemok. Je kunt hier fijn zitten in de tuin van de oude stadsboerderij uit 1822.

Uitkijkend over het water kun je genieten van een kaart die alle kanten op gaat, van poke bowls, pizza's en uitsmijters tot brisket burgers – ze zijn er nogal van de BBQ.

Stek, Leeuwarden

Gevestigd in een oud brugwachtershuisje aan de overkant van het park Noorderplantage vind je Stek, lekker aan het water. Ze serveren er ontbijt, lunch, borrel en avondeten.

Op de kaart zoveel mogelijk duurzame en dagverse gerechten en magistrale taarten dus hou daar een plekje voor vrij. Voor wie er iets speciaals van wil maken, bij Stek kun je ook een boot met schipper huren voor een afternoon tea, happy hour of BBQ op het water.

KB Food & Drinks in Dokkum

Gevestigd in een hippe stadstuin met een al even hippe kaart (zeewierburgers, ceviche, pulled jackfruit, et cetera): KB Food & Drinks.

Je vindt er loungebanken met terrasverwarmers waardoor je hier tot de late uurtjes kan zitten. KB scoort onveranderd hoog in lijstjes van topterrassen. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in