Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Je kunt nu een vorkje prikken bij... Gucci!

Goede reden voor een paar dagen Florence? Wat betreft het reisadvies staat Italië op groen, al zijn er wel een paar inreisbeperkingen. Maar die zijn te doen, dus wat dacht je van een paar vroege lentedagen in Florence, als het er nog niet zo druk is? De stad staat bekend om rijke architectuur, sc...

Je kunt nu een vorkje prikken bij... Gucci!

Goede reden voor een paar dagen Florence?

Wat betreft het reisadvies staat Italië op groen, al zijn er wel een paar inreisbeperkingen. Maar die zijn te doen, dus wat dacht je van een paar vroege lentedagen in Florence, als het er nog niet zo druk is?

De stad staat bekend om rijke architectuur, schilder- en beeldhouwkunst. Het Uffizi met de werken van Botticelli, de Galleria dell’Accademia met de David, het Palazzo Vecchio, Palazzo Pitti met de Boboli-tuinen en de Ponte Vecchio behoren tot de absolute hoogtepunten van de stad.

Wil je in stijl even uitpuffen, dan kun je terecht in Gucci Giardiono 25, het nieuwe café-restaurant van het luxe label dat al sinds de oprichting in 1921 in Florence resideert en hechte banden onderhoudt met de stad.

In Gucci Giardiono 25 aan het Piazza della Signoria, kun je vanaf 8:00 in de ochtend terecht voor ontbijt, lunch, tea, happy hour, diner en borrelen tot een uur na middernacht.  Het concept is bedacht door creative director Alessandro Michele die het meteen slim gebruikt als showroom: iets zegt ons dat die beeldige theepot er binnenkort te koop zal zijn.

Het restaurant is ingericht met hout en marmer, in kleuren als mosterd en petrol. Op de kaart staan plaatselijk beroemde en beruchte bites en een mix van internationale gerechten.

Martini Bonci is de liquid chef die negroni's en andere lekker cocktails voor je mixt. We tippen de mèmoire di negroni: Glam Gucci zoals Glam Gucci bedoeld is. Heads-up: reserveren is geen overbodige luxe voor deze nieuwe hotspot.  

Check voor vertrek altijd de nieuwste regels op Nederland Wereldwijd

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in