Wij reppen ons naar Doetinchem.
Boer-tot-bord is immens populair, en met goede reden. Het is goed voor het milieu, ontzettend lekker en heerlijk innovatief. Niet voor niets worden er tegenwoordig ook groene Michelinsterren uitgereikt.
Dat gebeurde in 2021 voor het eerst, onder andere aan chef Bjorn Massop uit de Achterhoek van restaurant Lokaal. Die in 2022 opnieuw die Groene Ster kreeg én nu ook nog eens genomineerd is voor de JRE Taste of Origin Award 2022. Hoog tijd dus om een keer langs te gaan, daar in Doetinchem.
Voor de kaart (natuurlijk afgestemd op de seizoenen, in zes of negen prachtige gangen), voor de locatie (in een prachtige villa uit 1853) maar vooral ook voor de chef. Massop wint al sinds 2009 allerlei jonge talentenprijzen en werkte als chef de partie bij De Basiliek* in Harderwijk. Waar hij voor zijn dertigste verjaardag dus sterrenmaaltjes kookte.
Tegenwoordig is hij terug op zijn Achterhoekse geboortegrond en doet hij spannende dingen met lokale producten. Of zoals hij het zelf verwoordt: "Waarom zou je producten uit het buitenland laten invliegen, terwijl je het hier op de fiets kunt halen?"
Boer-tot-bord, Achterhoek-editie. Wanneer gaan we?
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in