Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

In deze 15 wijnbars is het goed proosten!

Deze 15 wijnbars zijn allemaal genomineerd om Wijnbar van het Jaar te worden, dankzij hun wijnkaart, sfeer en lekkere hapjes.

Red, rose and white wine glasses

Hier moet je zijn voor een goed glas wijn!

November stond geheel in teken van de publieksronde van de  verkiezing ‘Wine bar of the Year 2023’.

Met meer dan 150 deelnemende wijnbars en meer dan 5.000 stemmen is het weer een geslaagde editie te noemen. Uit de 25 wijnbars met het hoogst aantal stemmen zijn door de vakjury 15 finalisten geselecteerd en die gaan door naar de volgende ronde.

Deze 15 wijnbars worden tijdens een mystery visit gekeurd, en na juryberaad zal bekend worden welke wijnbar zich ‘Wine bar of the Year 2023’ mag noemen. Omdat ze allemaal veel te bieden hebben, hoef je daar natuurlijk niet op te wachten: hier moet je zijn voor een goed glas wijn!

Top 15

De competitie ‘Wine Bar of the Year’ startte in 2014 en is jaarlijks een groot succes. Ook dit jaar werd door de wijnbars alles uit de wijnkast getrokken om zoveel mogelijk stemmen binnen te slepen. Uit de publieksstemmen op hun favoriete wijnbar is door de vakjury een top 15 gekozen. Welke dat zijn vind je hieronder op alfabetische volgorde:

 1. Bouzy Prinsenstraat – Den Haag
 2. Chateau Amsterdam - Amsterdam
 3. Het Wijnhuis – Zwolle
 4. Nic & Ik Wine and Food – Zutphen
 5. Oocker - Amsterdam
 6. Proeflokaal 1574 – Leiden
 7. Proef bij Platenburg – Rotterdam
 8. QV Winebar & Osteria - Amsterdam
 9. The Harlem Social Club – Haarlem
 10. Vine – Tilburg
 11. Vineria Nebbiolo – Baarn
 12. Wijnbar de Buren – Schijndel
 13. Wijnbar GIJS – Someren
 14. Wijnbar Ma Cherie – Tilburg
 15. Wijnbar OAK – Zwolle

Deze wijnbars zullen verder strijden om de titel ‘Wine bar of the Year 2023’, de winnaar wordt begin januari, tijdens de Horecava 2024 bekend gemaakt in de winnende wijnbar van ‘Wine bar of the Year 2022’: Paskamer Amsterdam.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Hotspots
 • Getty Images