Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hotspot: vurige Baskische cuisine

Je waant je echt even een avond in Baskenland. Deze herfstvakantie niet aan een buitenlandreisje toegekomen? Geen probleem. Bij het Amsterdamse restaurant Sagardi ga je in november op culinaire reis naar Baskenland met een menu dat je volgens ons echt niet wilt missen. Het restaurant trapt op 2 n...

Hotspot: vurige Baskische cuisine

Je waant je echt even een avond in Baskenland.

Deze herfstvakantie niet aan een buitenlandreisje toegekomen? Geen probleem. Bij het Amsterdamse restaurant Sagardi ga je in november op culinaire reis naar Baskenland met een menu dat je volgens ons echt niet wilt missen.

Het restaurant trapt op 2 november Esentzia Sagardi af, een terugkerend culinair evenement waarbij steeds één Baskisch product centraal staat op het menu. In november is dat rundvlees. En laat dat nou net perfect samengaan met de grill waar het restaurant (en de streek waar de inspiratie vandaan komt) bekend om is komen te staan.

Het vlees is van topkwaliteit, de chefs beheersen de vlammen als geen ander, en het zesgangenmenu (à 85 euro) belooft volop vuurwerk en originaliteit. Van rundertong tot steak tartare en zwezerik. Dit tafeltje wil je jezelf echt niet ontzeggen. Want als je dan toch vlees eet, dan doe je het toch graag goed?

De eerste editie van Esentzia Sagardi loopt nog tot en met 28 november. Volgend jaar volgen er nog drie edities met andere hoofdingrediënten. Reserveren kan hier.

Op zoek naar meer fijne restauranttips? Check dan hier waar je dit najaar heerlijk wild kunt eten, en hier waar je net over de grens in België terecht kunt voor culinaire pareltjes. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in