Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Heb je wel eens een thee-arrangement geprobeerd?

Je dénkt niet eens aan wijnen.

thee-arrangementen

Of je nou aan het minderen bent met alcohol, helemaal niet drinkt of juist wél maar een keer iets anders wilt. Het thee-arrangement is in opkomst in luxe hotels en restaurants. En biedt een prima tegenhanger voor het geijkte wijnarrangement.

Thee blijkt namelijk minstens net zo veelzijdig als wijn en past uitstekend bij de meest uiteenlopende gerechten. Zo lieten wij ons bij restaurant Bridges in Sofitel The Grand in de hoofdstad al eens helemaal in de watten leggen door theesommelier Cecilia Tjing (die ook een spetterende afternoon tea serveert in het hotel zelf).

The Grand

Zij vertelt niet alleen extreem enthousiast over haar enorme theecollectie op het werk en thuis, maar laat je ook kennis maken met bijvoorbeeld verschillende theepotten en verschillende methodes om thee te trekken.

Een thee-arrangement met een mocktail met een koudgebrouwen Sencha-thee, thee op verschillende temperaturen, Genmaicha-thee gemaakt van rijst die zelf al heel hartig is, een thee-cuvée… wees maar niet bang dat thee gaat vervelen.

Claudia Witteveen

Zoals gezegd kun je er heel goed voor terecht bij The Grand en Tjing, maar op steeds meer plekken in Nederland poppen de thee-arrangementen op. Doe er je voordeel mee en laat je verrassen, tippen wij.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Hotspots
  • Getty Images