Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Drie topchefs on tour!

Dit najaar organiseert het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Bellingham zes wel heel bijzondere wijn-spijsavonden. Gasten van restaurants, bistro’s en eetcafés door heel Nederland kunnen genieten van een speciaal viergangenmenu samengesteld en bereid door drie bekende topchefs. In plaats van bekende chefs...

Drie topchefs on tour!

Dit najaar organiseert het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Bellingham zes wel heel bijzondere wijn-spijsavonden. Gasten van restaurants, bistro’s en eetcafés door heel Nederland kunnen genieten van een speciaal viergangenmenu samengesteld en bereid door drie bekende topchefs.

In plaats van bekende chefs naar de hoofdstad te halen stuurt Bellingham topchefs door het land naar zes zelfstandige, lokale restaurants waar hun (vaste) gasten kunnen genieten van een bijzonder avondje uit. In oktober maakt Bellingham bekend in welke zes restaurants in Nederland de avonden georganiseerd zullen worden. Samen met het keukenteam van het geselecteerde restaurant bereidt de topchef een uniek viergangenmenu geheel gebaseerd op verse ingrediënten. Dit menu wordt gecombineerd met perfect bijpassende Bellingham-wijnen.

Over de chefs

Alain Caron

Wie kent hem niet? Geboren in Frankrijk, getogen in Nederland maar nog altijd te herkennen aan zijn geweldige accent. Alain kookt bij de meest gerenommeerde restaurants en is zonder meer topchef. Hij vliegt de wereld rond om te koken met sterrenchefs en is al vier jaar te zien in BinnensteBuiten, een programma waar hij de kijker meeneemt naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. Daarnaast is hij auteur van maar liefst veertien kookboeken en runt hij de succesvolle restaurants Café Caron en Petit Caron in de Amsterdamse Pijp.

Jord Althuizen

Chef, kookboekenschrijver, ondernemer, conceptmaker en voormalig wereldkampioen BBQ is een man met een (vlees)missie. Met zijn eigen Smokey Goodness kan er geen internationaal kwalitatief BBQ-festival serieus genomen worden als hij er niet bij betrokken is. Sinds kort entrepreneur van de ‘hotspot’ Black Smoke in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Maik Kuijpers

Maik is onder andere concept-chef van Carstens Amsterdam waar hij de Nederlandse keuken naar een hoger niveau tilt. Daarvoor was Kuijpers negen jaar werkzaam als chef-kok van de Librije***, waar hij als rechterhand van Jonnie Boer dit restaurant in de internationale toplijsten heeft gekookt. Maik werkt louter met de allerbeste Nederlandse ingrediënten van boerderijen, kwekers, jagers en vissers. Mede hierdoor is Carstens volgens Forbes Magazine van juli 2019 één van de beste restaurants in Amsterdam!

Voor slechts € 50 geniet je van een compleet verzorgde avond inclusief wijn, water, koffie/thee. Voor meer informatie en de deelnemende restaurants, ga naar bellinghamwines.nl.

Over de wijnen van Bellingham

Het verhaal van Bellingham begint in 1693, het jaar dat Nederlander Gerrit Janz van Vuren samen met zijn Franse vrouw 1000 wijnstokken plantte op het landgoed wat toen bekend stond als Bellingchamp, wat ‘mooie velden’ betekent. Na jarenlang van familie op familie te zijn gegaan, kochten Bernard en Fredagh Podlashuk in 1943 het landgoed en toverden het om tot het prachtige Bellingham Estate in Franschhoek. Tegenwoordig worden bij Bellingham Nieuwe Wereld wijnen gemaakt op klassieke wijze. Bij Bellingham geloven ze dat goede wijnen op het land worden gemaakt. Daarom gaan de boeren specifiek op zoek naar de beste kwaliteit druif van gewilde wijngaarden aan de Westkaap van Zuid-Afrika en behandelen zij iedere druif met respect. Bij Bellingham geloven ze dat een subtiele eikenrijping de structuur en complexiteit van de wijnen verbetert, wat resulteert in de productie van onderscheidende en complexe wijnen. Bij het drinken van een Bellingham-wijn proef je de typerende kenmerken van de wijngaard, waarbij de wijnen ook fantastisch te combineren zijn met vele gerechten.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in