Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze Nederlandse straat is een van de hipste ter wereld!

En je vindt 'm in… Het is altijd leuk om als land op fijne lijstjes voor te komen en dat is in dit geval geen uitzondering. Reisplatform Time Out vroeg 27.000 stadsbewoners van over de hele wereld wat hun coolste straat was en gingen, voor zover dat mogelijk was, ook zelf op onderzoek uit om het ...

Deze Nederlandse straat is een van de hipste ter wereld!

En je vindt 'm in…

Het is altijd leuk om als land op fijne lijstjes voor te komen en dat is in dit geval geen uitzondering. Reisplatform Time Out vroeg 27.000 stadsbewoners van over de hele wereld wat hun coolste straat was en gingen, voor zover dat mogelijk was, ook zelf op onderzoek uit om het een en ander te checken.

Er werd gekeken naar winkel- en horeca-aanbod, sfeer, onderscheidende elementen en zelfs naar de mate waarin een straat een gemeenschapsgevoel oproept. En in dat lijstje komt ook Rotterdam voor, met de Witte de Withstraat.

Niet gek, want die staat bekend als een trendy en levendige culturele uitgaansstraat met veel kunstgaleries, populaire restaurants en winkels die net even anders zijn, met bovendien veel terrassen op de brede stoepen.

De 10 'coolste' straten ter wereld volgens Time Out:

1. Smith Street, Melbourne, Australië

2. Passeig de Sant Joan, Barcelona, Spanje

3. South Bank, Londen, VK

4. San Isidro, Havana, Cuba

5. Sunset Boulevard, Los Angeles, VS

6. Witte de Withstraat, Rotterdam, Nederland

7. Rua Três Rios, São Paulo, Brazilië

8. Haji Lane, Singapore

9. Rua Rodrigues de Faria, Lissabon, Portugal

10. Calle Thames, Buenos Aires, Argentinië

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in