Daar wil je heen: Capital C Amsterdam

Door Miranda de Sain
Daar wil je heen: Capital C Amsterdam

Het belooft dé nieuwe creatieve hotspot van de hoofdstad te worden: Capital C Amsterdam. Het is gevestigd aan het Weesperplein in het centrum, waar voorheen de Diamantbeurs zat.

Het rijksmonument is in 2015 gekocht door Zadelhoff en Sijthoff Media. De redacties van titels als Adformatie en Kidsweek zijn inmiddels ingetrokken in het pand.

Creatieve industrie

De bedoeling is dat alle domeinen van de creatieve industrie in Capital C Amsterdam bij elkaar komen. Denk aan advertising, design, media, digital, fotografie en kunst. Naast creatieve agentschappen is er ook werkruimte voor freelancers en start-ups, zo weet Marketing Tribune. Het pand moet creatievelingen 'inspiratie bieden'. 

In de dome, de karakteristieke glazen koepel op het dak van 9,5 meter hoog, kunnen evenementen gehouden worden.

Daar wil je heen: Capital C Amsterdam

Ook voor publiek

Wie denkt: 'kan ik er als particulier ook heen?' Jazeker. Je kunt namelijk eten én dansen in het grand café dat ook buiten kantoortijden geopend is.

Kunstprojecten

Ook aan kunstliefhebbers is gedacht: in het gebouw zijn namelijk een twintigtal kunstprojecten te bewonderen. Elke ruimte die toegankelijk is voor publiek is door kunstenaars ingericht.

Onze hoofdredacteur Claudia Straatmans bracht onlangs een bezoek aan Capital C Amsterdam.

Bron: marketingtribune.nl Beelden: Capital C Amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in