Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Barbecue op stand: deze nieuwe hotspot wakkert het vuur aan

Alleen al voor de locatie wil je een keer uitrukken. In onze hoofdstad schieten de nieuwe restaurants altijd als paddenstoelen uit de grond. Maar af en toe is er zo'n nieuwe hotspot waar je écht niet omheen kunt. Restaurant Nela is er zo een, zowel vanwege zijn insteek als zijn unieke locatie. He...

Barbecue op stand: deze nieuwe hotspot wakkert het vuur aan

Alleen al voor de locatie wil je een keer uitrukken.

In onze hoofdstad schieten de nieuwe restaurants altijd als paddenstoelen uit de grond. Maar af en toe is er zo'n nieuwe hotspot waar je écht niet omheen kunt. Restaurant Nela is er zo een, zowel vanwege zijn insteek als zijn unieke locatie.

Het restaurant dat op 25 augustus voor het eerst de deuren opent zit namelijk op de tweede verdieping van Valley Amsterdam. Aan de Zuidas, boven de boomtoppen. Het is alleen al een gebouw waar je een keertje binnen wilt zijn geweest. En dan heb je het menu nog niet eens voor je neus.

Daarmee zit het ook wel snor, want Nela is het geesteskindje van de gerenommeerde chefs Hari Shetty (Nobu Londen) en Ori Geller (The Duchess, Mr. Porter). De insteek in de keuken: live fire cooking, maar dan met kwalitatief zeer hoogwaardige en pure ingrediënten. Een beetje haute barbecue eigenlijk, waarbij door de hoge temperaturen een perfecte structuur, smaak en presentatie wordt verzekerd. 

Boek je bij Nela dan ga je voor shared dining op modern, en het menu is hartstikke democratisch: als duidelijk wordt welke gerechten de bestsellers zijn, gaan die het hart van het menu vormen. Er komen regelmatig nieuwe gerechten bij, de wijnkelder en cocktailbar verzorgen de omlijsting en de mooie inrichting doet de rest.

O, en je kunt ook op het terras aanschuiven, waarmee je natuurlijk optimaal profiteert van de mooie locatie. Weer eens heel iets anders dan koken met vuur in eigen tuin, dat staat vast.                   

Beeld: Nela/Jesaja Hizkia

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in