Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5x fijne visrestaurants in de hoofdstad

5x fijne visrestaurants in de hoofdstad

Visfans opgelet: bij deze vijf leuke restaurants wil je echt eens een vorkje prikken.

Een goed plan voor de komende nazomeravonden: waan je even lekker aan zee, in eigen hoofdstad. Bij deze vijf topadresjes kun je terecht voor een fijn visje. Om de zomer mee uit te zwaaien, zullen we maar zeggen.

Celia

Een stukje Napa Valley in het Kimpton de Witt. Hier eet je volledig in Californische sferen. Modern Amerikaans, veel fijne witte wijnen die perfect bij visgerechten passen, en op de kaart onder andere de Seabass Crudo en natuurlijk fish tacos. 

NENI Amsterdam

Aan het Stadionplein, in de voormalige Citroëngarage, schuif je aan voor de dorade met botersaus en de octopus met aardappeltjes en verse kruiden. De smaken zijn Midden-Oosters, en na het tafelen schuif je zo door naar de cocktailbar boven het restaurant.

Ode aan de Amstel 

De naam zegt het al: dit nieuwe restaurant ligt aan de Amstelboulevard en dus aan het water. Fine dining met een moderne twist. Wij tippen de gemarineerde coquilles met soja en passievrucht en de gamba's van de grill.

Vessel 

Echt áán het water eet je bij Vessel in de Houthaven aan het IJ. Ga voor klassiek met de vichyssoise met huisgerookte zalm en kabeljauw met snijbiet. En geniet natuurlijk van het uitzicht.

Le Forel

In de gloednieuwe visbar Le Forel staat chef Hessel Blok aan het roer om de vis van het seizoen te bereiden op een manier die je niet direct zou verwachten. Denk aan een Mac & Cheese met kreeft, of krab van de houtskoolgrill.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in