4 restaurants om voor de Michelin-uitreiking nog even langs te gaan

Krijgen zij in april hun eerste ster?

Basiliek Harderwijk
© Basiliek

Op 24 april is het weer zover: dan worden de Nederlandse Michelinsterren uitgereikt. Altijd spannend voor wie al een ster heeft (mogen ze ‘m houden?), maar natuurlijk ook voor restaurants met de ambitie om zo’n felbegeerde ster te veroveren.

Wie dat zijn, dat weten ze natuurlijk alleen bij Michelin zelf. Maar horeca-platform Entree voelde drie experts aan de tand over welke restaurants zij nieuw op de lijst verwachten. Daar rolden onder andere deze vier namen uit.

Doe er je voordeel mee en zoek ze voor de 24e nog even op – het wordt na de uitreiking niet makkelijker om er een reservering te krijgen.

1 – Le Sable (Veldhoven)

Kunstwerkjes van bordjes, een lekker jong team en een chef met sterrenervaring. Geen wonder dat Le Sable als kanshebber wordt genoemd. De keuken is klassiek Frans met wereldse invloeden.

2 – Karel 5 (Utrecht)

Utrecht heeft nog geen Michelinrestaurant, maar het bekende Karel 5 timmert daar wel hard aan de weg. Gault&Millau kende het restaurant onlangs 16 punten toe. En: alleen voor de locatie wil je er al naartoe, zeker in het voorjaar.

3 – Basiliek (Harderwijk)

Basiliek had al een ster, maar werd vorig jaar verkocht aan de jonge chef Yornie van Dijk. Die direct al zijn sterrenambitie uitsprak. Zijn nieuwe tent wordt erg warm onthaald door recensenten, een goed voorteken.

4 – Nastrium (Helmond)

Franse keuken, maar een chef met Molukse roots. Dat is een hele fijne combinatie, merken ze in Helmond. Waar chef Djailany van de Laarschot zijn jongensdroom in vervulling ziet gaan. Dat wil je proeven.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in