4 heerlijke hotels aan de grachten voor het ultieme decembergevoel

Oriole The Grand

Hier doe je Amsterdam op luxe (en kerstig).

Nog geen kerstcadeaus geregeld? Trakteer jezelf en je partner, moeder of vriendin op een nachtje weg in eigen hoofdstad. Aan de grachten én op luxe, want zo heurt het natuurlijk in de decembermaand. Waar je moet zijn? Nouveau tipt je vier topfavorieten.

1 – The Grand

Een van de fijnste plekjes van de stad, want bovenop de Dam en al het leven maar toch heerlijk rustig gelegen tussen maar liefst twee grachten. Het onthaal is er altijd warm, de twee eigen restaurants zijn heerlijk veelzijdig en de Amsterdamse tafereeltjes die je uit elk raam ziet zijn ongeëvenaard. Met de feestdagen is het historische pand nog mooier dan normaal en ga je écht met kerst dan zijn er allerlei feestelijkheden te boeken, van de spa tot een winterse afternoon tea en een privélunch of -diner met je naasten.

2 – Hotel 717

Een boetiekervaring in een Rijksmonument aan de Prinsengracht, waar modern en klassiek naadloos samenkomen. Het is luxe met een hoofdletter, met een butlerservice, chef’s breakfast en fijne bij te boeken privétours in en rondom de hoofdstad. Het 717 was het eerste boetiekhotel van Nederland met vijf sterren, wat betekent dat je voor een relatief zacht prijsje een nachtje bij ze slaapt. Een aanrader.

3 – Het Pulitzer

Ze noemen zichzelf graag ‘een verrassend doolhof’, en dat is ook echt hoe het is in het Pulitzer. Waar 25 grachtenhuizen samen zijn gevoegd tot prachtige kamers, rustige binnentuinen, een hotelbar, een restaurant en meer. Het eigen restaurant Jansz is een populaire hotspot in de hoofdstad, de Negen Straatjes liggen naast de deur en het hotel kwam onlangs nog als ‘Beste Hotel van Amsterdam’ uit de verkiezing van Travel + Leisure.

4 – Twenty Seven

Nog een boetiekhotel met vijf sterren, dat ook buiten de feestdagen al een heerlijke donkere warmte uitstraalt en waar je met de kerstsfeer helemaal niet meer weg wilt. Dat hoeft ook helemaal niet, want het eigen restaurant Bougainville heeft een Michelinster, je kijkt uit op de Dam en het personeel zet alles op alles om je helemaal naar jouw smaak in de watten te leggen. Sla vooral ook het meergangenontbijt niet over, een ervaring op zich.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in