Wie in Nederland zoveel mogelijk culinaire parels op zo min mogelijke vierkante kilometer zoekt, moet in Zeeland zijn. En daar gebeurt op culinair gebied héél erg veel. Drie van onze favorieten op een rij. Ideaal voor een zomerse road trip.
Meliefste in Wolphaartsdijk
Creativiteit en smaak voorop, geïnspireerd door de omgeving. Niet voor niets kreeg het restaurant van chef Thijs Meliefste (vandaar dus!) vorig jaar zijn eerste Michelinster.
Codium in Goes
Sinds eind 2019 een vaste must-visit van iedereen in the know. Niet zo gek ook, met een oud-Kromme Waterganger in de keuken en de voormalig sommelier van Parkheuvel in de zaal.
Restaurantje nummer 7 in Middelburg
Een topper van een 'huiskamerrestaurant' in een prachtig 17e eeuws pand. Uitgebreid en relaxt tafelen met volop streekproducten en fijne wijnarrangementen.
Beeld: Getty Images
Meer tips voor leuke hotspots, fijne verborgen parels en ander culinair moois in Nederland? Elke maand tippen wij in ons magazine onze (nieuwe) favoriete plekken! Je bestelt het nieuwste nummer hier.