3x lekker, nieuw en verrassend in Rotterdam

We hebben weer wat fijne hotspots voor je.

Grace Rotterdam
© Grace

Er gebeurt nog wel eens iets in culinaire kringen in Rotterdam. Waar recent drie nieuwe hotspots open gingen of een prijs wonnen. Hoog tijd voor een weekendje weg!

1 – Grace (Coolsingel)

Grace Rotterdam
© Grace

In een enorm pand tegenover het statige stadhuis van de stad, heeft sterrenchef Marco Prins zijn intrek genomen met restaurant Grace. Dat van binnen al net zo prachtig is met die fantastische bar en trap.

Grace vindt zijn inspiratie bij wereldberoemde restaurants in Parijs, Londen, Barcelona en Madrid (lees: het interieur is een reden om langs te gaan op zich en de menukaart is zeer internationaal ingestoken), maar het is de keuken waar je écht voor komt.

Prins werkte eerder bij Parkheuvel** en Oud Sluis (voorheen ***) maar maakte ook internationaal furore. Zo kookte hij in New York een ster bij elkaar in zijn Japans-Koreaanse restaurant Ukiyo. Hier moet je zijn, kortom.

2 – YANO (Hillegersberg)

Net bekroond met de titel ‘hoogste nieuwkomer’ door Gault&Millau én kersvers opgenomen in de Michelingids, dit restaurant van gastvrouw Britta en chef Yuri Wattimena (die het vernoemden naar de voornamen van hun kinderen).

Indische en Zuid-Amerikaanse smaken gecombineerd met de Franse keuken en een intieme sfeer. De wijnkaart is een reden om te gaan op zich, met 250 vooral Europese wijnen.

Wattimena kookte eerder in François Geurds FG Restaurant** en FG Food Labs* en werkte als souschef bij The Millèn. Zijn vrouw werkte als gastvrouw ook voor Geurds.

3 – STER (Kralingen)

Gastrobar STER is al een tijdje een begrip in Rotterdam en krijgt nu gezinsuitbreiding met een restaurant. Op een locatie die direct al ambitie uitstraalt: STER zit in het pand waar voorheen Fred** zat.

Een stoer restaurant vol graffiti met een menu dat net iets luxer leest dan dat van de kleine broer. De speciaal gemaakte kaaswagen is een must.

Chef Terry Priem werkte voor hij Gastrobar STER opende onder meer voor Schelling’s, MOOII en Allure.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in