3x heerlijke wijnhotspots in Limburg

Een wijnhotel, een letterlijk drankorgel en een parel van een eigen wijngaard.

Sober Tegelen
© Instagram/Sober

Hou je van wijn, dan moet je in Limburg zijn. Waar niet alleen veel van de goede Nederlandse wijnen vandaan komen (het is het landschap), maar waar ze ook weten hoe je écht goed bourgondisch geniet.

Wij verzamelden drie leuke hotspots voor je om te slapen, eten, wijnen en genieten tijdens je volgende tripje naar het zuiden.

1 – Wijnhotel Valkenburg

Hotel met een wijnbar, -winkel én -restaurant. De kamers zijn ingericht in wijnstijl, je shopt er voor thuis, je drinkt er heerlijk in de bar en het restaurant. En het is nog een plaatje van een boutique hotel ook, gelijke delen hip, luxe en laagdrempelig.

2 – Restaurant Ambrozijn

Ook in Valkenburg, een culinaire parel in de streek die toch al goed te boek staat. We schreven al vaker over Ambrozijn, zo enthousiast zijn we. Maar in hoofdlijnen: ambitieus team, prachtig oud pand en een echt drankorgel. Het oude kerkorgel is tegenwoordig een mooie bar. De wijnkaart is ook echt om te smullen.

3 ­– Restaurant Sober

Fonkelnieuw geopend in een keramiekfabriek in Tegelen. Het restaurant heeft een eigen wijndoein (ZAVEL) en moestuin, je eet er echt geweldig en het is wat je noemt intiem met slechts acht tafels. In het weekend kun je er ook lunchen en vanaf mei gaat het terras open met uitzicht op de wijngaard.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in