3x genieten in Groningen

Drie restaurants die momenteel enorm opvallen.

Restaurant Blumé Groningen

Zin in een nachtje Noorden? Ga dan snel naar Groningen, waar drie hele fijne restaurants keihard aan de culinaire weg timmeren. Nu nog zonder ster, maar wie weet…

1 – De Haan

Drie bevriende chefs bereiden samen één menu in hun open keuken en serveren ook zelf uit zonder bediening. Dat is een bijzondere ervaring (ook omdat je zelf je wijn en brood moet pakken), zeker als je van een beetje inzicht in wat er op je bord ligt houdt. Niet voor niets werd het restaurant vorige week nieuw opgenomen in de Michelin-gids Nederland. Dat is nog geen ster, maar toont wél enorme belofte. Je boekt er een avondvullend menu van vijf gangen met verschillende amuses.

2 ­– Blumé

Nét geopend in Hotel Halbert en direct al een hotspot in onze ogen. Door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar vooral ook door de interessante chef. Henrice Dijks, die ooit bij De Librije werkte, bij Onder de Linden, bij De Echoput. Modern Frans met topproducten, drie tot zeven gangen en ook veel aandacht voor vegetarisch. Bij mooi weer zit je in de binnentuin, ook heel fijn.

3 – Nassau

Qua locatie kan het haast niet mooier dan hier: oude balken, uitzicht op de Prinsentuin… Maar het is uiteraard wat er uit de keuken komt waar Nassau écht mee verrast. De menu’s zijn innovatief, met aandacht voor het verhaal van de boer, visser, jager en kweker. Ga voor vijf, zes of zeven gangen. Ook nét opgenomen in de Michelingids, dus helemaal one to watch.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in