Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hotspots in Antwerpen: mode, wonen en eten onder één dak

Dé winkelstad van België is ook deze herfstvakantie weer een gouden tip. Antwerpen is boordevol high fashion, gezellige barretjes en hippe conceptstores. Nouveau tipt: Antwerpen Eerst even verlekkerd kijken naar de etalages op de Schutterhofstraat – Chanel, Jimmy Choo en Gucci zijn in het buitenl...

Hotspots in Antwerpen: mode, wonen en eten onder één dak

Dé winkelstad van België is ook deze herfstvakantie weer een gouden tip. Antwerpen is boordevol high fashion, gezellige barretjes en hippe conceptstores.

Nouveau tipt: Antwerpen

Eerst even verlekkerd kijken naar de etalages op de Schutterhofstraat – Chanel, Jimmy Choo en Gucci zijn in het buitenland misschien wel nog leuker – want wegdromen mag altijd. Maar slenteren door de stad, dat vinden wij niet meer leuk. Zoek jij een nachtlamp, decoratie of toch een nieuwe mantel? Nouveau geeft raad. Daarom deze 5 hotspots waar mode, wonen en eten onder één dag te vinden zijn.

1 – Graanmarkt 13

Over wegdromen gesproken. Dit statige woonhuis in het hartje van Antwerpen heeft high end mode (labels zoals Isabel Marant en Bernadette), designobjecten in de lifestyle winkel en heeft een restaurant. Elke verdieping schept een andere beleving met als ‘hoogtepunt’: op de bovenste verdieping een duplex luxe appartement dat als hotelkamer gehuurd kan worden.

Adres: Graanmarkt 13

2 – Enes

Enes Antwerpen heeft nog maar net haar vertrouwde plaats aan de Lombardenvest ingeruild voor een groter pand in de Volkstraat. En een groter pand staat natuurlijk gelijk aan meer plaats. Labels als Zoe Karssen, Venessa Bruno en Cowshed zijn te koop in hun huis. Het concept van je thuis voelen nemen zij wel erg letterlijk. Zo hebben zij in de winkel een echte badkamer en keuken waar alle unieke producten verkocht worden.

Adres: Volkstraat 58

3 – Bianco Baby

Een baby op komst? Om deze winkel te bezoeken is dat eigenlijk niet nodig. Dit pittoresk boetiekje met schattige babykleren en accessoires is te zoet om niet te bezoeken. Bianco baby verkoopt jurkjes, jasjes, mutsjes en wat eigenlijk niet? Zij hebben een eigen lijn genaamd Sophie La Girafe Baby die bestaat uit handgemaakte ontwerpen met natuurlijke en organische verzorgingsproducten.

Adres: Vleminckveld 6

4 – St. Vincents

Een conceptstore met kleding, vintage meubels, kunst, design en literatuur. Letterlijk – alles wat je ziet is te koop. In het gigantische pand bleven de ruwe kantjes van de voormalige drukkerij bewaard. Met hun industriële look is het geweldig om even te ontspannen met een white latte vanille (en nog heel veel termen) en je ogen uit te kijken.

Adres: Kleine markt 13

5 – The Recollection

The Recollection brengt ‘objects of desire’ bij elkaar met meubels, cosmetica, planten, mode, kunst en accessoires. De drie eigenaren kiezen alles met een voorliefde voor zuiver design en poëtische achtergronden zelf uit. Ook leuk is dat zij dit het hele jaar door doen. Elke week verandert de winkel een beetje. Dus dompel jezelf onder in moderne nostalgie!

Adres: Kloosterstraat 54