Hotspots: de gezelligste brunchtentjes in Londen

Hotspots: de gezelligste brunchtentjes in Londen

Ontbijt, lunch of diner. Als je even niet weet wat je wil, waarom kiezen? De leukste eettrend is een bruisende brunch. Een torenhoge eetgelegenheid, een Peruaanse twist of een luxe locatie: er is een brunch voor iedereen.

Het ‘uit de hand gelopen ontbijt’ is in 1895 uitgevonden in Engeland en is natuurlijk een samentrekking van breakfast en lunch. De naam is bedacht door de food-schrijver Guy Beringer, geïnspireerd op zijn eigen katers. Met zijn essay: Brunch: A Plea, creëerde hij respect voor zijn nieuwe introductie. De nieuwe maaltijdtijd is tussen 11 en 15 uur. Brunch is bruisend, sociaal en prikkelend. Daarom de vier bruisendste brunchgelegenheden in de hoofdstad van Engeland, Londen.

1 – HIX Mayfair

Hotspots: de gezelligste brunchtentjes in Londen

Gevestigd in het 5-sterrenhotel Brown, is restaurant HIX Mayfair de plek voor een typisch Britse brunch, met bloody mary’s of champagne. Trek geen oordelen uit de klassieke traditionele tafelkleden: dit is een van de hipste brunchgelegenheden, met Tracey Emin en Bridget Riley's kunstwerken aan de muur. Begin met gerookte zalm en scrambled eggs, voor de gekruide vis en kipsalade. Na een paar drankjes, kun je geen nee meer zeggen tegen de desserts, zoals de karnemelk pudding.

Adres: 33 Albemarle St

2 – Pachamama

Hotspots: de gezelligste brunchtentjes in Londen

Pachamama in Marylebone heeft een Peruaanse twist. Zo kent het restaurant een menu met zuiglam en  een op houtskool gegrilde kip. De meeste mensen eten hier de bekendere gerechten, zoals glutenvrije wafels. Ook wordt er goed rekening gehouden met vrijwel elke allergie of wens.

Adres: 18 Thayer St

3 – Urban Coterie

Hotspots: de gezelligste brunchtentjes in Londen

Voor een brunch met een indrukwekkend uitzicht kun je naar de 17e verdieping gaan van M by Montcalm, een vijf-sterren hotel in het modieuze Shoreditch. Zij bieden vooral klassiekers aan zoals de scrambled eendeneieren, French toast en sardientjes met avocado. ‘Dit is duidelijk mijn favoriete eettijd. Waar kan je anders pannenkoeken, eieren en een biefstuk in één maaltijd bestellen?’ zegt Michelin chefkok Anthony Demetre.

Adres: 151-157 City Rd

4 – Jar Kitchen

Hotspots: de gezelligste brunchtentjes in Londen

Een andere aanrader is het rustieke café Jar Kitchen in Covent Garden. Het brunchmenu neigt iets meer naar ontbijt dan lunch. Zo staat er bijvoorbeeld gebakken eieren met spinazie en feta op het menu, pannenkoeken met aardbeien of een compleet Engels ontbijt. Dit smaakt natuurlijk nog lekkerder met de inclusieve Prosecco, Mimosas en Bloody Marys!

Adres: 176 Drury Lane

Bron: Where Traveller

Bewaren

Bewaren

Bewaren