Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hollywood-legende Doris Day viert 93e verjaardag: ‘Had ik maar meer films gedaan’

Voor Doris Day hadden haar hoogtijdagen in Hollywood best iets langer mogen duren. Toch heeft de in de jaren vijftig en zestig razend populaire zangeres en filmster, die zelf besloot Hollywood de rug toe te keren, nergens spijt van. Lees ookHopelessly devoted… Olivia en John spelen 40 jaar na dat...

Hollywood-legende Doris Day viert 93e verjaardag: ‘Had ik maar meer films gedaan’

Voor Doris Day hadden haar hoogtijdagen in Hollywood best iets langer mogen duren. Toch heeft de in de jaren vijftig en zestig razend populaire zangeres en filmster, die zelf besloot Hollywood de rug toe te keren, nergens spijt van.

Lees ook

Hopelessly devoted… Olivia en John spelen 40 jaar na dato weer in ‘Grease’

'Spijt hebben heeft geen zin'

“We kunnen het leven niet veranderen”, zegt Doris, die morgen haar 93e verjaardag viert, tegen Closer Weekly. "Het heeft geen zin om spijt te hebben. Je moet slechte tijden kennen om de goede momenten te waarderen.”

Goede doelen

"Soms denk ik wel dat ik langer in de showbusiness had moeten blijven en dat ik meer films had moeten doen", gaat Doris verder. De actrice koos er echter voor om Hollywood de rug toe te keren en zich bezig te houden met haar eigen goede doelen. "Hoewel ik erg van mijn zang- en acteercarrière heb genoten, zijn mijn twee liefdadigheidsinstellingen mijn grootste prestatie."

Carrière

Doris Day brak eind jaren veertig door met het liedje Sentimental Journey. Enkele jaren later scoorde ze een nog grotere hit met Que Sera, Sera. Ze speelde ook in de films The Man Who Knew Too Much van regisseur Alfred Hitchcock en Pillow Talk. In die film was Rock Hudson haar tegenspeler.

Doris en tegenspeler Rock Hudson:

Het gigantisch bekende Que Sera, Sera van Doris:

Bron: Closer Weekly. Beeld: Getty Images.