Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoe is het nu met: actrice Faye Dunaway (77)?

In onze nieuwe rubriek nemen we een enorme duik in de geschiedenis. Want hoe zou het toch met bepaalde sterren van vroeger gaan? Deze week actrice Faye Dunaway. De vrouw waar alle mannen in de jaren zeventig een poster van boven hun bed hadden hangen. Bonnie Faye werd wereldberoemd door haar look...

Hoe is het nu met: actrice Faye Dunaway (77)?

In onze nieuwe rubriek nemen we een enorme duik in de geschiedenis. Want hoe zou het toch met bepaalde sterren van vroeger gaan? Deze week actrice Faye Dunaway.

De vrouw waar alle mannen in de jaren zeventig een poster van boven hun bed hadden hangen.

Bonnie

Faye werd wereldberoemd door haar looks en rollen in de films Three Days of the Condor, Chinatown en The Eyes of Laura Mars. Maar haar doorbraak: Bonnie Parker in de misdaadfilm Bonnie and Clyde, met Warren Beatty. Ze sleepte hiermee een Oscar in de wacht en was in één klap één van de best betaalde actrices. 

Vrouw met mening

Faye is een vrouw die haar mening niet onder stoelen of banken steekt. Zeg maar gerust dat ze een grote mond heeft. Ze wordt in die tijd daarom al snel een diva genoemd. "Als ik iets zeg, wordt er toegeeflijk geluisterd en vervolgens niets mee gedaan, omdat het van een vrouw komt. Het is vernederend en frustrerend. Ik zal de dag prijzen dat vrouwen in deze stad de baas worden", zei ze ooit vol verachting over studiobazen.

Bye bye

Na een aantal vette jaren en flinke successen houdt het ook voor Faye een keer op. Ook zij was op een gegeven moment een vallende ster. Na de film Mommie Dearest (1981), die een enorme flop is, zegt ze de filmwereld vaarwel. Faye: "Die film heeft mijn carrière als leading lady verwoest." Ze gaat vervolgens de theaterwereld in, maar ook dit gaat niet helemaal zoals de actrice wil.

Mrs. O’Neill 

Ze heeft even succes met een stuk over Maria Callas, maar daarna stijgt de roem haar naar de bol. Ze verkoopt haar huis in Beverly Hills om zelf de verfilming te financieren. Maar dit lukt niet en Faye is bijna al haar eigen geld kwijt waardoor ze noodgedwongen naar een achterstandswijk achter Santa Monica Boulevard moet verhuizen. Daar leeft ze onder een andere naam, namelijk Mrs. O’Neill.

Gucci

Op dit moment is Faye 77 jaar en is ze nog steeds bezig met acteren en andere creatieve dingen. Zo had ze een bijrol in de serie CSI en schitterde ze afgelopen jaar voor de nieuwe campagne van Gucci.

Oeps, foutje

Ook zagen we haar bij de Oscars dit jaar weer herenigd worden met haar vroegere tegenspeler Warren Beatty. Dat was overigens de tweede keer na het debakel van vorig jaar, waarin het tweetal de verkeerde winnaar aankondigde. La La Land in plaats van Moonlight. Oeps. 

Bron: Elegance/The Independent/DailyMail Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in