• Lifestyle

Het is weer tijd voor de wijnfestivals!

Door Ella Vermeulen
Het is weer tijd voor de wijnfestivals!

Je hoeft niet naar Frankrijk voor goede wijn.

September en oktober zijn traditioneel belangrijke maanden voor de druivenoogst en het maken van wijn. Eromheen wordt veel georganiseerd, ook in Nederland waar het telen van wijndruiven in de lift zit, met dank aan het warmere weer. Dus, waar kun je de komende weken eens het glas heffen?

Bourgondische Wijnwandeling Twente

Op deze wijnwandeling, inclusief 7 gangen diner, loop je door Lemselo, een mooi gebied tussen Weerselo en Oldenzaal. Bij elke stop is er livemuziek en een heerlijk gerecht, geserveerd door Twente's Masterchefs. De standaard tocht is ongeveer 10  kilometer, wie verder wil kan met omwegen de dubbele afstand lopen.

Bourgondische Wijnwandeling Twente, zondag 11 september rond Weerselo, 30 oktober rond Losser.

Wijnfestival Groningen

Dit festival wordt gehouden in de Akerk in het centrum: drie dagen wijn, wijnliefhebbers en lekker eten. Helemaal weg van een bepaalde wijn? Je favoriete wijnen kun je direct bestellen bij de standhouder en thuis laten afleveren. De wijnen zijn niet direct in de kerk te koop.

Wijnfestival Groningen, 23 en 24 september 2022

Amsterdam Wine Festival

Kom oneindig veel soorten wijn proeven in de Westergas en dompel je onder in de oogstfeesten van het noordelijk en zuidelijk halfrond, waar de boeren vieren dat de druiven rijp zijn. Wijnkwissen, druivenstampen, masterclasses, proeverijen

Amsterdam Wine Festival, 22 t/m 25 september 2022

De Nacht van de Wijn

Dompel jezelf onder in de wereld van wijn, proeverijen én de bekendmaking van de populairste druif van Nederland.

De Nacht van de Wijn, vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober 2022

Dürkheimer Wurstmarkt

Vooruit, nog eentje dan: niet in Nederland, maar toch vermeldenswaardig, vanwege 600 jaar traditie. Het grootste wijnfestival ter wereld wordt in het Duitse Bad Dürkheim gehouden. Kleine, fijne niche wijnboeren komen hier samen met grote labels en er is een 'weindorf' voor de luxere wijnen. Vanaf Utrecht is het 4,5 uur rijden, dus wel een festival om een overnachting aan vast te knopen.

Dürkheims Wurstmarkt, 9-13 september en 16-19 september 2022.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in